Blessurebehandeling voor Valerie Snepvangers.
Blessurebehandeling voor Valerie Snepvangers.

Vivoo da2 maatje te groot in derby

Algemeen

WOENSDRECHT – De Ladies Derby 2020-2021 opende op zondag 27 september op papier met een dubbele afspraak. In Ossendrecht stond ODIO-METO geprogrammeerd, enkele kilometers verderop in Woensdrecht gingen de dames van WVV’67 en tweede keus van Vivoo de strijd in de Vijfde Klasse met elkaar aan. 

Echter geheel in de lijn van de landelijke Covid-19 ontwikkelingen ontkwam het West-Brabantse damesvoetbal niet aan de stijgende lijn besmettingen. Vanwege enkele positief geteste personen is de wedstrijd uitgesteld tot zondag 18 oktober.

WVV’67 da1-Vivoo da2 ging op Sportpark De Fortuin wel door. De Huijbergse dames waren op grond van in het verleden behaalde resultaten favoriet voor de drie punten. Desalniettemin was het WVV-spits Robin Akkermans die de Vivoo-defensie verschalkte en de score opende. Het team van coach Corné Adriaansen schoot wakker en herstelde nog voor rust de verhoudingen. Femke van Gastel zorgde voor aansluiting, Judith Veraart voor voorsprong. Na rust werd andermaal de Woensdrechtse verdediging veelvuldig op de proef gesteld. Na een uur strafte Marieke van Aert een misverstand af en stelde Valerie Snepvangers in staat op makkelijk te scoren, 1-3. In het restant van de wedstrijd verzuimde Vivoo om verder uit te lopen. WVV’67 loerde op spaarzame mogelijkheden en had pech dat Vivoo-keepster Isabelle Vermeiren in vorm was. Toch verkleinde andermaal Robin Akkermans de marge door 2-3 binnen te schieten. In de allerlaatste minuut ging echter alle hoop in rook op toen opnieuw Valerie Snepvangers counterde en stand-in doelvrouw Aafke van Aalzum kansloos liet, 2-4.

WVV-coach Peter Smeekes:“Het gemis van Maaike van Zundert en Yashlin Smeekes hebben we niet op kunnen vangen tegen een goeie ploeg als die van Vivoo. Helaas.”