Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Pascal Brugman

Station Bergen op Zoom al rookvrij

BERGEN OP ZOOM - Vanaf 1 oktober geldt er een algemeen rookverbod op alle treinstations in Nederland. Alle rookzuilen en putten zullen worden verwijderd.


Sinds kort zijn de rookpalen op het station in Bergen op Zoom ook al verwijderd. Dat betekent dat rokers nu al niet meer mogen roken op het station, maar hiervoor eerst onder de overkapping aan de voorzijde van het station uit moeten zijn. De woordvoerster van NS regio Zuid, mevrouw Inge Rijgersberg, vertelde ons ook dat de winkeliers met een lopend contract op het station tabak mogen blijven verkopen, maar als er nieuwe huurders in komen die dit niet meer mogen. De enige winkel die op het station nog tabak verkoopt gaat hier ook mee stoppen.

De gemeente Bergen op Zoom gaat buiten het station verder nog geen asbakken of iets dergelijks plaatsen. "Als er overlast/vervuiling gaat optreden dan gaat de gemeente maatregelen nemen", aldus Peter van der Graaf, communicatieadviseur van de gemeente.

Treinreizigers hebben er zelf weinig problemen mee, zij willen graag ook bijdragen aan een schoner station en perron. Veel rokende reizigers overwegen zelfs al te stoppen.

Meer berichten