Burgemeester Frank Petter bezoekt een wijk in Bergen op Zoom na de nieuwjaarsnacht.
Burgemeester Frank Petter bezoekt een wijk in Bergen op Zoom na de nieuwjaarsnacht.

Onrustige nieuwjaarsnacht in Bergen op Zoom

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom kon woensdagochtend na de Nieuwjaarsnacht de conclusie getrokken worden dat de avond en de nacht redelijk onrustig verliepen.

Dat kwam met name door het gebruik van veel zwaar vuurwerk en een aantal brandjes dat door de brandweer geblust moest worden.

Op Oudjaarsdag en in de vroege avond waren de gemeentelijke boa's op verschillende locaties aanwezig. Bij overlastmeldingen kwamen ze in actie. In de media werd in de loop van de Oudjaarsavond al melding gemaakt van brandjes in een bushokje aan de Gagelboslaan, een brand in een garagebox aan de Hoogaars waarin vuurwerk stond opgeslagen en twee autobranden (een aan de Korenberg en een in de Mercuriusstraat). Voor het in brand steken van het bushokje is een persoon aangehouden.

Bij de spoedeisende hulp van ziekenhuis Bravis werden twee vuurwerkslachtoffers met oogletsel binnengebracht. Een van de slachtoffers was toeschouwer van het vuurwerk. Daarnaast werd een aantal mensen naar het ziekenhuis gebracht omdat ze teveel alcohol hadden genuttigd.

Burgemeester Frank Petter en wethouder Patrick van der Velden maakten woensdagochtend een schouwronde door de gemeente Bergen op Zoom. Wat hen met name opviel is dat er nog maar weinig vuurwerkresten waren opgeruimd. Op sommige plaatsen lagen de vuurwerkdozen en -resten hoog opgestapeld.

Bij een cafetaria een de Holleweg was het afgelopen Oudjaarsavond flink raak. Een deur werd door vuurwerk vernield en een lichtbak aan de voorzijde van het pand moest er ook aan geloven. Een medewerkster van de snackbar raakte daardoor lichtgewond aan het hoofd.

Aan de achterzijde van het winkelcentrum werd een elektriciteitskast van Saver door vuurwerk vernield. Daardoor werkt bijvoorbeeld de ondergrondse container voor plastic niet meer.

Burgemeester Frank Petter wil samen met de inwoners van Bergen op Zoom gaan bekijken hoe zij deze Nieuwjaarsnacht hebben ervaren. Hij wil dat gaan doen door het (laten) voeren van wijkgesprekken en het inzetten van de vijf wijkverbinders die dit jaar aan de slag gaan in de gemeente. Ook kunnen inwoners hun ervaringen kwijt via het e-mailadres veiligheid@bergenopzoom.nl .

Aan de hand hiervan wil het gemeentebestuur gaan kijken of er voor de volgende jaarwisseling extra maatregelen genomen moeten worden om de veiligheid voor eenieder te waarborgen.