Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Het Raedthuys viert eerste lustrum

HOOGERHEIDE - Vijf jaar geleden opende Het Raedthuys zijn deuren aan het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide. Veel klanten voelen zich ondertussen thuis in het restaurant waar kwaliteitsproducten, gezelligheid en gastvrijheid centraal staan.

De gure wind en donkere dagen ben je al gauw vergeten als je binnenstapt bij Het Raedthuys, dat in het hart van Hoogerheide gelegen is. Het interieur straalt warmte uit en je wordt er vriendelijk welkom geheten door moeder of zoon: Gerda en Niels Kuijlen. Aan de wand van het restaurant zijn zwart-wit foto's van de dorpen in de gemeente Woensdrecht te zien, een trekpleister voor zowel de lokale gasten als voor toeristen die de bistro bezoeken.

In december 2014 werd Het Raedthuys opgericht door horeca-ondernemer Niels Kuijlen, die de zaak samen met zijn ouders runt. Niels kreeg horeca met de paplepel ingegoten van zijn ouders, die 21 jaar lang een pannenkoekenrestaurant in Huijbergen hadden. "Terwijl klasgenoten vroeger profvoetballer of astronaut wilden worden, wist ik al dat ik kok wilde worden. Ik ging naar de Hotelschool, en ontdekte daar dat ik de bediening leuker vond", zegt Niels. "Ik sta nu ook weleens in de keuken, maar met name aan de bar en in de bediening. Mensen een leuke avond laten beleven vind ik het fijnst."

Vanaf tien uur 's ochtends druppelen de bezoekers al binnen voor een kopje koffie met gebak... Of Glühwein en apfelstrudel in deze tijd van het jaar. Gasten komen uit de wijde omtrek voor een diner in Het Raedthuys. "Een rolletje rabarber en rode bietensaus hoef je hier niet te verwachten", zegt Niels. "Het hoofdproduct staat bij ons centraal. Je krijgt dus een goed stuk vlees of vis zonder teveel liflafjes", zegt hij over het bourgondisch culinaire aanbod.

Na de drukke feestdagen -met onder meer een ijsbaan voor de deur- wil Niels het interieur veranderen, met behoud van de gezellige uitstraling. Voor die tijd wil hij samen met de gasten het 5-jarig bestaan vieren. "In de week van 2 december krijgen gasten die 's avonds komen dineren 10 procent korting op de rekening."

Meer berichten