Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De nieuwe Nar en Prins worden voorgesteld en krijgen hun ketting, das en steek/zotskap.
De nieuwe Nar en Prins worden voorgesteld en krijgen hun ketting, das en steek/zotskap.

Ostrecht zet bloemekus buite

OSSENDRECHT - Bij eetcafé Boulevard in Ossendrecht werden op een besloten vergadering aan de vooravond van het nieuwe carnavalsseizoen op 11-11-2019 door de Raad van Elf van de Carnavalsstichting d'Ossekoppe Ostrecht de nieuwe Prins en Nar verkozen.

Grootste Boer Jeffrey (voorzitter van de Carnavalsstichting) is blij dat Prins Zjim de 1e voor het tweede jaar en Nar Luukske voor het vierde jaar opnieuw solliciteerden. Nadat de stemmen waren geteld en de beslissing was genomen kon het feest beginnen. En een feest werd het, want Prins Zjim de 1e en Nar Luukske werden officieel opnieuw benoemd en zij kregen traditiegetrouw hun ketting en das om en de Prins zijn steek en de Nar zijn zotskap op. Daarna werd het nieuwe motto "Zet de bloemekus buite" voor dit jaar bekend gemaakt. Prins Zjim kreeg een bloempotje en Nar Luukske een zakje met zaden omgehangen om in Ossendrecht deze avond de eerste zaadjes te planten. Zij zorgen ervoor dat in februari tijdens de carnaval Ossendrecht in bloei staat zodat de mensen goed de bloemekus buite zette. Daarna werden vijf aspirant leden voorgesteld en zij kregen een ketting omgehangen.

Om elf over elf werden de nieuw verkozen prins, nar en de aspirant leden op ludieke wijze gepresenteerd aan de nieuwe Bronzen Os, die vlak voor de carnaval dit jaar zijn plaats innam op de sokkel op de Markt. Voor deze Os was het zijn eerste kennismaking met de prins en de nar, want zoals iedereen weet was vorig jaar vlak voor 11-11 de Bronzen Os gestolen en maakte het broertje van de Bronzen Os, de betonnen os kennis met Prins Zjim 1 en Nar Luukske.

Meer berichten