Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Thalita de Jong
Thalita de Jong

Thalita steeds beter terug

OSSENDRECHT - Op 12 oktober is Thalita na ongeveer 20 maanden geen wedstrijden meer te hebben gefietst in het veld, van start gegaan in de Poldercross van Kruibeke. Het was een pittige cross met vele toppers aan de start. Aangezien Thalita op de achterste rij moest starten ging ze er ook zonder al te grote verwachtingen van start. Het belangrijkste was, plezier terug vinden in de cross, techniek weer onder de knie te krijgen en de cross uit rijden.

Het startschot werd gegeven en de ongeveer veertig deelnemende rensters gingen van start, althans de meesten gingen van start. Voor Thalita werd er een dame weggeduwd waardoor deze op de grond belandde, helaas voor de wielen waardoor Thalita niet weg kon komen. Dus een valse start voor Thalita. De meesten waren het veld al ingedraaid waardoor Thalita op een redelijk achterstand moest gaan achtervolgen, nog even in een bochtje de blubber van dichtbij bekijken en gas erop. In de eerste ronde begon ze halverwege de laatste rensters al te passeren. Het ging goed met Thalita en dat was ook af te lezen van haar gezicht. Uiteindelijk kwam Thalita met haar armen omhoog over de finish. Had ze dan gewonnen? Nee, Thalita eindige op een mooie 14e plaats en de blijdschap en geluk schitterden ervan af. Wat er op dat moment in dat koppie omging zal niemand te weten komen, maar een overwinning voor haarzelf was het zeer zeker.
Enkele dagen later volgde de kermiscross in Ardooie. Ook hier ging Thalita vanaf de laatste rij van start. Aangezien het een lange verharde weg was voordat ze het veld indraaide kon Thalita al enkele dames passeren. Ook deze cross verliep goed voor Thalita en ze eindigde op een mooie 6e plaats. Na 10 dagen geen wedstrijden te hebben gereden maar volop bezig te zijn geweest met het herstellen en diverse trainingen stond de cross van Contern (Luxemburg) op het programma. Het was echt crossweer, met volop regen. Thalita kwam hiervan thuis met een geweldige 2e plaats, dus ook weer dik tevreden. De volgende crossen die nu op de planning staan zijn de altijd zware Koppenbergcross en op 11 november de cross in Niel.

Supportersclub
Op zondag 20 oktober werd door de supportersclub de jaarlijkse supportersbrunch georganiseerd. Natuurlijk hadden Demi en Thalita weer wat tijd vrij kunnen maken om hierbij aanwezig te zijn. Met ongeveer een 65-tal supporters konden we om 12.30 uur van start gaan met de brunch. Deze was weer zeer goed verzorgd door Peter en Arianne van supporterscafé de Boulevard te Ossendrecht, waarvoor dank. Nadat iedereen zijn buikje had rond gegeten konden we van start met de bekende 'Wie is de supporter 2019' quiz. Zoals de jaren ervoor werden de vragen gesteld door Demi en Thalita. Altijd leuk om te zien dat zowel jong als oud fanatiek zijn om deze quiz met diverse mooie prijzen te willen winnen.

Blessure
Via deze weg wensen wij Demi heel veel succes met het herstel van haar blessure. We hopen erop dat je in het nieuwe seizoen weer kan gaan knallen voor je nieuw team Chevalmeire!

Wilt u zich nu ook aanmelden bij de supportersclub kijk dan op www.sup-thalitaendemi.nl of stuur een mail naar info@sup-thalitaendemi.nl U kunt ook telefonisch contact opnemen met de voorzitter, Vic Huijgens: 06-12998737.
Namens Thalita en Demi hartelijk dank aan onze adverteerders.

Meer berichten