Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Hugo Pals
Hugo Pals

Vogelvereniging huldigt jubilarissen

HOOGERHEIDE - Vogelvereniging de Zuidwesthoek uit Hoogerheide heeft afgelopen week een tweetal leden gehuldigd wegens hun jarenlange lidmaatschap van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV). De heer Frans Pijnen is 40 jaar lid en de heer Hugo Pals is 25 jaar lid van de bond.

Door secretaris Jan Broos is jubilaris Frans Pijnen in het zonnetje gezet en kreeg hierbij de bijbehorende onderscheiding opgespeld. Frans is ruim 40 jaar actief in de vogelwereld. Eerst lokaal in zijn geboorteplaats Hoogerheide, maar al snel ging hij naar diverse bijeenkomsten over de grens in België. Door het volgen van cursussen en het uitwisselen van kennis met onder andere onze zuiderburen werd zijn passie voor vogels, en groenlingen in het bijzonder, alleen maar groter. Destijds kon hij vanuit zijn werk als projectleider bij de gemeente Woensdrecht ook zijn kennis en vaardigheden ook goed toepassen in de vogelwereld. Samen met een aantal andere fanatieke vogelliefhebbers streefde hij naar zoveel mogelijk samenwerking en zo ontstonden internationale samenwerkingsverbanden. Frans Pijnen is nog steeds actief in de vereniging als lid en op de jaarlijkse tentoonstelling als ringencontroleur.
De heer Hugo Pals kreeg de onderscheiding voor zijn 25 jaar lidmaatschap van de NBvV in huiselijke kring opgespeld door penningmeester Ton Verbiest. Pals is een fervent kweker van hoofdzakelijk tropische vogels als goulds amadines, blauwfazantjes en Japanse meeuwen. Hij is in de afgelopen jaren heel succesvol geweest met zijn vogels op diverse tentoonstellingen in de regio. Ondanks dat zijn gezondheid het niet meer toelaat om activiteiten van de vereniging te bezoeken, is hij nog immer actief als vogelliefhebber en houdt het dagelijks verzorgen van zijn vogels hem nog zeer betrokken bij deze sport.

Meer berichten