Afbeelding

Uitreiking jaarboek Halchterth

Algemeen

HALSTEREN - Zondag 27 oktober zal het jaarboek 2019-2020 van Heemkundekring Halchterth gepresenteerd worden. Dit door de Werkgroep Redactie van de Heemkundekring gemaakte jaarboek heeft als thema 'Ons dorp in WO II'.

Iedere keer weet deze groep een waardevol en interessant boek te maken. Aan deze uitgave is veel speurwerk en research vooraf gegaan. Ook heeft men veel moeite gedaan om passend fotomateriaal bij elkaar te krijgen. Kortom een boeiend boek met veel verhalen, die soms heel emotioneel zijn.

Deze middag zal het boek dus ten doop gehouden worden. Na inleidende woorden wordt het eerste boek aangeboden aan de samenstellers. De toespraken worden afgewisseld door korte pauzes waarin muziek uit de oorlog te beluisteren zal zijn. De zaal is open vanaf 14:00 uur, aanvang is 14:30 uur. Bij binnenkomst is er koffie, thee of limonade voor de kinderen.

In de pauze zal er een drankje en een hapje aangeboden worden. Omstreeks 16.00 uur wordt het officiële gedeelte afgesloten en zal de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog geopend worden. Hierna kan men nog napraten en kan door de leden het jaarboek meegenomen worden. De niet aanwezige leden kunnen woensdag 30 oktober het boek ook nog afhalen in het heemhuis, tussen 14.00 en 16.00 uur.

Zondag 27 oktober 14.30 tot 16.00 uur: presentatie van jaarboek en opening tentoonstelling. Toegang is gratis, heemhuis Hof van Ram, De Beeklaan 29a te Halsteren.