Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Kermisloop, sluitingsprijs, braderie en kermis

PUTTE - Het belooft een drukke en sportieve week te worden in Putte. Naast de Putse kermis jaarmarkt op 13 en 20 oktober, is er op 14 oktober de Kermisloop en op 15 oktober de Sluitingsprijs Putte-Kapellen.

De hele week is er een gezellige kermis in het centrum van het dorp met attracties voor jong en oud. Op de twee zondagen wordt daar nog eens een sfeervolle jaarmarkt aan toegevoegd.

Kermisloop
Op maandag 14 oktober 2019 is de 14de editie van de Kermisloop Putte grens. Het verlicht stratenparcours is volledig verkeersvrij en loopt door het centrum van Belgisch & Nederlands Putte. De jogging van 5 km start om 19.15 uur. De wedstrijdloop van 10 km start om 20.00 uur. Er is een kleedruimte op 250 meter van de start. De gratis jeugdlopen starten om 18.30 uur (3 t/m 7 jaar, afstand ± 500 meter en aansluitend 8 t/m 12 jaar, afstand ± 1.200 meter). Geen inschrijving verplicht. Er is een leuke verrassing voor alle deelnemertjes.

Sluitingsprijs Putte
De nationale sluitingsprijs blijft dan toch bestaan. De traditionele afsluiter van het wielerseizoen wordt vanaf 2019 overgenomen door de organisatie van Karakterkoersen, deze zal de wedstrijd nieuw leven inblazen. De klassieker past perfect in het epische kwartet.

Traditie
De wedstrijd wordt verreden sinds 1929 en is traditioneel de allerlaatste wegwedstrijd van het seizoen in België. Al jarenlang zijn er meer dan 30.000 toeschouwers aanwezig op dit volksfeest op de Belgisch-Nederlandse grens.

Wielermonument
In 2018 kruiste Taco van der Hoorn nog als eerste de finishstreep, verder vervolledigen namen als Eddy Merckx, Herman Van Springel en Adrie van der Poel de erelijst.
"Op dinsdag 15 oktober dalen alle wielerfans af richting Putte-Kapellen om het einde van het seizoen op dit wielermonument te vieren. Jij ook?"

Meer berichten