Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Om zich goed voor te bereiden op de fietstocht Fietsen4Air werd regelmatig een oefenrit gemaakt
Om zich goed voor te bereiden op de fietstocht Fietsen4Air werd regelmatig een oefenrit gemaakt (Foto: )

Fietsen4Air vraagt aandacht voor CF

HALSTEREN - REGIO - In het weekend van 17 en 18 augustus gaat een groep van 25 fietsers van Stichting The Air Team CF uit Halsteren en omgeving een tocht afleggen vanuit Ieper in België, via Vlissingen naar Bergen op Zoom. Totaal wordt er 300 kilometer gefietst om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor onderzoek naar medicijnen voor de meest voorkomende erfelijke ziekte met dodelijke afloop, Cystic Fibrosis.

CF is de taaislijmziekte waar 650 kinderen en veel jong volwassenen in Nederland aan lijden. Zonder medicijnen is hun levensverwachting maximaal veertig jaar. Geld voor gedegen onderzoek is er niet genoeg, eigenlijk nooit genoeg. Terwijl dat uiteraard ontzettend belangrijk is. Middels diverse acties is er inmiddels landelijk al veel bereikt met ingezameld geld dat volledig besteed wordt aan gedegen onderzoek en wetenschappelijke begeleiding.

Een team van zestien begeleiders van Fietsen4Air verzorgt de fietsers onderweg. Achttien fietsers zullen ook de heenweg fietsen. Zij vertrekken woensdag 14 augustus vanuit Bergen op Zoom naar Oudenaarde en vervolgens Ieper. Deze fietstocht wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar gehouden. Op zondagavond 18 augustus worden de fietsers om 19.30 uur terug verwacht op de Grote Markt in Bergen op Zoom. De cheque met de opbrengst van de fietstocht zal worden uitgereikt door oud Tour de France winnaar Jan Janssen. Onder andere Isabel Provoost, ex-finalist van The Voice Kids, en Marijn van Geel zullen een muzikaal optreden verzorgen. De actie wordt afgerond op 14 september. De fietsers volgen kan via facebookpagina "fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis" of via www.theairteam.nl. Wie de fietsers wil sponsoren kan mailen naar: fietsen4air@gmail.com.

Meer berichten