Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Alle kinderen zijn welkom bij de Grote Spellenweek

HALSTEREN - Van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus staat in Halsteren een volle week met spelletjes, speurtochten, luchtkussens, avonturen en lekkere traktaties te wachten. Alle kinderen zijn welkom. Opgeven van tevoren is niet nodig, enkel voor het reisje op de woensdag. Verder kunnen ouders hun kinderen geheel vrijblijvend brengen.

Geheim Agenten spellenweek
Ieder jaar heeft de "Grote Spellenweek" een speciaal thema. Dit jaar staat hij volledig in het teken van Geheim Agenten. Dit thema zal in de vorm van een groot verhaal, gedurende de week, als een rode lijn door de dagen heen lopen. Eén van de leiding van het Kindervakantiespel raakt betrokken bij de AIVD (Alterse Inlichtingen & VeiligheidsDienst) en de kinderen gaan mee op zoek om echte speurneuzen te worden. Het verhaal wordt verder ondersteund via de website www.kindervakantiespel.com en de facebookpagina door middel van filmpjes die gedurende de week steeds vernieuwen en dus ook het verhaal steeds verder een stukje vertellen.

Steun vanuit de gemeenschap
De "Grote Spellenweek" wordt, naast de ruim 70 vrijwilligers, ook ondersteund door de gemeente Bergen op Zoom en vele lokale organisaties en bedrijven. Hier is het KinderVakantieSpel hen enorm dankbaar voor. Al deze hulp en steun maken het mogelijk om deze spellenweek nog leuker en spectaculairder te maken voor de kinderen.

Vrijwilligers bij het KVS
Gedurende de Grote Week worden de kinderen begeleid door een groep van ruim 50 vrijwilligers. Hierbij zitten meerdere EHBO'ers, verkeersregelaars en schminkers, maar ook een aantal mensen met een pedagogische achtergrond. Dit is natuurlijk geen vereiste. Belangrijk is dat de vrijwilligers vol enthousiasme en met veel plezier zich inzetten voor de kinderen. Deze vrijwilligers vragen ieder jaar weer bij hun werk een weekje vrij om mee te kunnen helpen. En dat doen ze met veel plezier, omdat ze het heel gezellig vinden bij het KVS. Helpen bij het KVS kan ook op diverse wijzen, er is naast de begeleiding ook bijvoorbeeld een bouwploeg. Mocht u zelf interesse hebben om te komen helpen bij het KVS, stuur dan een e-mail naar kindervakantiespel@gmail.com of bel met 06-19598275 (Paul Schut).

Informatie
Gedurende de komende week zal de website www.kindervakantiespel.com verder worden voorzien van alle informatie. Waaronder de meest gestelde vragen, voor de ouders en kinderen. Maar mocht u onverhoopt nog vragen hebben dan kunt u hiermee ook terecht op 06-52151146 (Marjoleine Schut) of email; kindervakantiespel@gmail.com. Of bezoek eens de Facebookpagina. Wanneer u het KinderVakantieSpel hier volgt, bent u als eerste op de hoogte van de nieuwe filmpjes en activiteiten.

Bestuur en een NIEUW Luchtkussen!!
Het bestuur is meer dan trots op alle hulp van vrijwilligers, organisaties en bedrijven. Zij draagt dan ook graag zelf haar steentje bij. Dit jaar hebben ze het voor elkaar gekregen om, in samenwerking met het Meeussen Fonds, een groot nieuw springkussen aan te schaffen. Dit zal op maandag 12 augustus voor het eerst voor de kinderen beschikbaar zijn op het nieuwe Vogelenzangplein in Halsteren. Hier worden de kinderen ongetwijfeld heel erg blij van!

GEZOCHT: Opslagruimte
Helaas is de huidige opslaglocatie van alle spelmaterialen eind dit jaar niet meer beschikbaar. Momenteel is er nog geen alternatief gevonden. KinderVakantieSpel is dan ook naarstig op zoek naar een nieuwe opslagruimte, bij voorkeur in Halsteren. Mocht u nog een locatie weten of andere tips hebben, deze zijn meer dan welkom! 06-19598275(Paul) of kindervakantiespel@gmail.com

Veelgestelde vragen van ouders

Moet ik mijn kind(eren) vooraf opgeven?
Vooraf aanmelden is niet nodig. Aanmelden en betalen gebeurt op de dag zelf. Met uitzondering van het reisje op woensdag. Hiervoor dient u online te reserveren. Dit kan gemakkelijk door de QR-code te scannen.

Mag ik gedurende de dag bij mijn kind(eren) blijven?
Nee, dat is niet de bedoeling. 's Ochtends brengt u uw kind en aan het eind van de activiteit kunt u uw kind weer ophalen.

Wat geef ik mijn kind(eren) mee?
Geef uw kind een drinkbeker en lunchpakket mee, wij zorgen voor drinken en lekkere traktaties. Geef u kind op vrijdag ook zwemkleding en een handdoek mee, wegens mogelijke waterspellen. Zorg ervoor dat een tas of rugzak voorzien is van een naam en uw contactgegevens!

Wat als er slecht weer wordt afgegeven?
Bij slecht weer draaien we een alternatief programma, hierover informeren we ter plaatse en via onze website en facebookpagina. Mocht u twijfelen kunt u altijd een regenjas o.i.d. meegeven.

Voor wie is het KinderVakantieSpel?
De Grote Spellenweek is voor alle basisschoolkinderen van 4 t/m 12 jaar. Ook kinderen buiten de gemeente Bergen op Zoom zijn welkom.

Hoe gaan jullie om met leeftijdsverschillen? Mogen mijn kinderen bij elkaar in de groep?
De kinderen worden ingedeeld in groepjes op leeftijd door ons. Zo zit er niet meer dan 2 jaar leeftijdsverschil tussen kinderen in een groep. Kinderen die dus 1 à 2 jaar verschillen mogen best bij elkaar. De jongste groepen hebben altijd extra begeleiding.

Mijn kind heeft een allergie/medicijnen hoe geef ik dit aan?
Bij het aanmelden aan de kassa kunt u alle bijzonderheden van uw kind(eren) melden. Dit wordt dan met de desbetreffende begeleiding doorgegeven.

Jongerenkamp Lepelstraat

Ben je helaas te oud voor het KinderVakantieSpel? Natuurlijk kan je leiding worden, maar denk ook eens aan het jongerenkamp in Lepelstraat. Ben jij tussen de 12 t/m 16 jaar, dan kan je van 10 t/m 16 augustus mee. Je gaat een week naar een scoutinggebouw in de regio West-Brabant, daar ga je van alles doen, zoals zwemmen, vlotvaren, pokeren etc. Vanuit Lepelstraat fiets je naar het scoutinggebouw toe. Tijdens het kamp doe je eigenlijk gewoon wat je zelf wilt doen samen met leeftijdsgenoten.

Het is een relaxed kamp, dus maak je geen zorgen dat je om 11 uur naar bed moet en er om 7 uur vervolgens uit moet komen. De leiding gaat altijd met veel plezier en enthousiasme mee.

Kijk voor meer informatie en aanmelden: bel: 06-48376759 of mail: jongerenkamplepelstraat@hotmail.com Website: https://www.facebook.com/jongerenkamplepelstraat

Meer berichten