Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Initiatiefneemster Yolande van Gastel geeft bezoekers uitleg tijdens de open dag van 'dagbesteding op 't dorp'.
Initiatiefneemster Yolande van Gastel geeft bezoekers uitleg tijdens de open dag van 'dagbesteding op 't dorp'.

Opening 'Dagbesteding op 't dorp'

HALSTEREN - Jaren was Yolande van Gastel werkzaam als verzorgende bij de thuiszorg en daarna als activiteitenbegeleidster. Zij voelde zich als een vis in het water maar fantaseerde regelmatig om ooit zelf een dagbesteding te starten. Toen het oude gymzaaltje aan de Julianastraat in Halsteren te koop kwam, zag Yolande een prachtige kans haar droom te verwezenlijken. Na een ingrijpende verbouwing was er afgelopen vrijdag open dag bij haar eigen 'Dagbesteding op 't dorp'.

Het was een komen en gaan van belangstellenden die allen hun ogen uitkeken in het binnen en buiten grondig gerenoveerde pand. Yolande van Gastel mocht tal van gelukwensen in ontvangst nemen. Deze week start ze er met dagbesteding voor ouderen met een WMO indicatie. Uitgangspunten van 'op 't dorp' zijn laagdrempelig, begeleiding, aandacht, samenzijn en sfeer. De dagbesteding is van alle gemakken voorzien en heeft een huiskamersfeer waarin eenieder zich thuis zal voelen. De voorzijde van de voormalige gymaccommodatie waar vroeger kleedruimtes waren is nu voorzien van een ruimte voor dagbesteding, inclusief keuken en complete badkamer. Het gymzaaltje is intact gebleven en blijft in gebruik door verenigingen die er vaak al jaren thuis zijn. Aan de achterzijde van het pand zijn nieuwe kleedruimtes gerealiseerd. Op de avonden is de gymzaal zo goed als bezet.

Uiteraard zal de gymzaal met name overdag ook regelmatig gebruikt worden voor activiteiten met de mensen van de dagbesteding. Zoals dans en muziek, spel en beweging op maat met de ouderen maar ook met kinderen van de dagopvang van Zo. Op vrijdag zal in de ruimte van de dagbesteding de kapper aanwezig zijn. Buiten rond het pand is een gezellig terras aangelegd. Tijdens een officiële opening voor genodigden heeft Yolande van Gastel in het bijzonder de vakmensen bedankt die de verbouwing tot in details hebben uitgevoerd. In de smaakvol ingerichte ruimte voor dagbesteding is een bovenverdieping gecreëerd die gebuikt wordt als kantoor. Het ronde raam in de voorgevel van het nostalgische pand is bewaard gebleven.

Tussen de drukke bedrijven door heeft Yolande van Gastel een team van gekwalificeerde medewerkers samengesteld. "Er is inmiddels een groep mensen aangemeld voor de dagbesteding. Deze week gaan we hieruit groepjes vormen van personen die bij elkaar passen. We beginnen met twee dagen en verwachten dat de dagbesteding zal uitgroeien", aldus Yolande van Gastel. Begeleiding is zowel individueel als in groepsverband mogelijk.

Meer berichten