Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
leden van comité Doorkomst de Beek samen met Roparunteam 227 De Brabantse Wal bij de cheque-uitreiking.
leden van comité Doorkomst de Beek samen met Roparunteam 227 De Brabantse Wal bij de cheque-uitreiking.

Recordbedrag voor Roparunteam 227

HALSTEREN - Roparunteam De Brabantse Wal uit Halsteren werd dinsdagavond aangenaam verrast bij thuishaven De Beek aan de Burgemeester Elkhuizenlaan. Werd vorig jaar al een recordbedrag bijeengebracht van in de 7000 euro, dit jaar werd dit fantastische resultaat ruimschoots overtroffen.

Diverse acties verspreid over het jaar, fikse sponsoring vanuit bedrijven en activiteiten rond de doorkomst van de Roparun op tweede pinksterdag in wijk de Beek hebben het prachtig bedrag van €11.227.00 opgeleverd. Vele enthousiaste bewoners staken in het pinksterweekend de handen uit de mouwen om straten op het dorp en wijk de Beek om te toveren in één gele zee van vlaggen en ballonnen. Een DJ en zangers omlijstten in de vroege ochtend de feestelijke ontvangst van Roparunteams in het winkelcentrum aan de Burgemeester Elkhuizen. Hier hadden honderdvijftig mensen de avond ervoor gezellig genoten van een smakelijke gezamenlijke barbecue. Dat waren er aanzienlijk meer dan voorgaande jaren en dat spekte de kas. Ook de ontbijtjes die de volgende ochtend werden geserveerd waren gewild. Van de diverse activiteiten die het comité Doorkomst de Beek op poten zette brachten twee loterijen behoorlijk geld in het laatje. Voeg daarbij geslaagde chocoladeacties in de decembermaand en rond Pasen plus flinke bijdragen van sponsoren en het prachtige eindresultaat is verklaard.

Betrokken wijkbewoners, trouwe sponsoren en leden van Roparunteam 227 De Brabantse Wal hadden zich dinsdagavond verzameld bij cafetaria de Beek, het epicentrum van de Roparundoorkomst. Allen werden hartelijk verwelkomd door Frenk van Frenky's Chocolate. Hij bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan de geweldige doorkomst dit jaar. Aansluitend overhandigde hij de cheque aan Boudewijn Hermans van Runningteam De Brabantse Wal. Toen die de ontvangen cheque omdraaide met daarop het geweldige recordbedrag, volgde een daverend applaus. "Namens het gehele team hartstikke bedankt, wat een geweldig resultaat. Voor ons als team voelt de ontvangst in Halsteren als thuiskomen. Tijdens de gehele Roparun kijken we hier naar uit en dit sleept ons door moeilijke momenten heen. We waarderen de inzet van iedereen die de warme ontvangst, sponsoring en activiteiten mogelijk maakten. Deze mensen zijn het gehele jaar door voor ons in touw", reageerde Boudewijn Hermans. Van het comité Doorkomst de Beek is voorzitter Ton Termorshuizen aftredend. Hij wordt opgevolgd door Deem Lugo. Termorshuizen liet weten dat er een gigantische groei zit in de doorkomst in Halsteren. "Onder leiding van Edo Hobert is de sponsoring beter dan ooit. Hij heeft er ook mede voor gezorgd dat de Dorpsstraat geel kleurde en benaderde intussen ook de winkeliersvereniging."

Meer berichten