Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Bij de Roparun doorkomst in Hoogerheide krijgt iedereen een ontbijtje.
Bij de Roparun doorkomst in Hoogerheide krijgt iedereen een ontbijtje.

Sfeervol ontbijtje bij Roparun

HOOGERHEIDE - Als de Roparunners Ossendrecht verlaten hebben, volgt een eenzame tocht richting Bergen op Zoom. Reden voor Willem Oerlemans een oplegger ter hoogte van de Doelstraat in Hoogerheide in te richten om de toeschouwers enige bescherming te bieden.

Jaarlijks groeide de belangstelling in de oplegger. Op een gegeven moment bakte doorkomst team Hoogerheide/Doelstraat heel bescheiden een eitje dat ze uitdeelden aan de lopers en fietsers. Het bleek een schot in de roos en het jaar erop werd hen gevraagd of ze er weer zouden staan met een ontbijtje.

De oplegger was niet een ideale plaats om in te bakken dus staat sinds die tijd een heuse feestcontainer opgesteld en krijgt iedereen, ook de bezoekers, een gratis ontbijtje. Willem Oerlemans en kornuiten vormen de kern van het team maar inmiddels zijn er heel wat vrijwilligers bij gekomen die net zo enthousiast in de weer zijn met eieren bakken, maar liefst 1200, broodjes smeren en uitdelen. Zonder die onbaatzuchtige hulp zou dit ook niet kunnen.

Dankbaar is het doorkomst team Hoogerheide/Doelstraat ook voor de overvloedige sponsoring van eieren, beenham, broodjes, melk, koeken, gebak en bananen!

Ook dit jaar komt zanger Ron van Hoof het geheel omlijsten met gezellige muziek. Onder de bezoekers wordt een collecte gehouden om hiermee een bescheiden bijdrage te leveren aan een plaatselijke activiteit die ook 'n link heeft met KWF.

'Eenieder is hierbij van harte uitgenodigd om een heerlijk ontbijt te komen nuttigen. Aanstaande tweede pinksterdag vanaf 5 uur in de morgen.'' Met sportieve groet, Tasty Team Hoogerheide.

Meer berichten