Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Saartje van Rijen musicaltalent uit Halsteren.
Saartje van Rijen musicaltalent uit Halsteren.

Titelrol Saartje van Rijen in Pinocchio

HALSTEREN - Actrice in spe Saartje van Rijen begint in augustus als jongste student ooit aan de MBO Theaterschool te Rotterdam. Saartje van Rijen is vanaf 21 juni te zien in de rol van Pinocchio in de gelijknamige musicalproductie van Stichting JONG! Theater (Roosendaal).

Saartje zit op dit moment op het Roncalli in Bergen op Zoom en sluit dit schooljaar haar derde jaar af op de havo. Met het overgangsbewijs naar havo 4 heeft Saartje haar gouden ticket in handen om te beginnen aan de theaterschool. Maar voordat ze hier werd aangenomen, heeft ze als jong musicaltalent een aantal zware audities moeten doorstaan. Vier rondes en 250 kandidaten verder, is Saartje één van de gelukkige 26 die in augustus mag beginnen aan dit nieuwe avontuur. "Maar eerst lekker spelen in Pinocchio", vertelt de jongste studente ooit enthousiast. Met haar dan vijftien jaar is zij namelijk dé uitzondering op de regel en wordt Saartje bij hoge uitzondering toegelaten op de theaterschool.

Musicalgezelschap
Dat Saartje over een bijzonder theatertalent beschikt, werd ook door de makers van JONG! opgemerkt toen de jonge telg zich in 2016 bij dit Roosendaals musicalgezelschap aansloot. Met meerdere rollen op haar naam, speelt Saartje dit jaar de titelrol in Pinocchio. De voorstelling vertelt het nog onbekende verhaal van de bekende houten pop en zijn avonturen in een wervelend circus.

JONG! is in 2011 opgericht door Britt van Gastel (Bergen op Zoom) en Sander Nijssen (Roosendaal) die sinds de oprichting verantwoordelijk zijn voor het script en de regie. De stukken van JONG! zijn volledig uniek en worden compleet op maat geschreven. Van de teksten tot de muziek en van de kostuums tot de decors; alles wordt in eigen huis ontworpen en op maat gemaakt voor elke musicalproductie. Vanaf 21 juni strijkt het circus van Pinocchio twee weken lang neer in De Kring Roosendaal. Kaartjes zijn te bestellen aan de theaterkassa of via de website van De Kring.

Saartje speelt de titelrol in Cast B en ze deelt deze rol met collega Lukas. "In Cast B ben ik Pinocchio en in cast A figureer ik in het ensemble. Het is een enorme uitdaging om te schakelen tussen deze twee verschillende rollen, maar ik heb er ongelofelijk veel zin in! En dát lieg ik niet…", lacht Saartje met een grote glimlach.

Interesse
Om de musical te promoten zijn op diverse plaatsen in Halsteren de posters opgehangen. Jong is een stichting en iedereen werkt belangeloos en stopt vol overgave bijna al hun vrije tijd in de theatervereniging. Misschien dat meer Halsterse kinderen hierdoor geïnspireerd worden om theater te spelen.

Meer berichten