Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Proficiat streetdance topper Demi Kuijstermans

GEMEENTE WOENSDRECHT - Opnieuw hebben burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Hans de Waal van de gemeente Woensdrecht weer een kampioen gefeliciteerd. Deze keer was het de 15-jarige Demi Kuijstermans die in Veldhoven op 12 mei solist Europees kampioen hiphop onder de 16 jaar is geworden.

Het dansen zit haar in het bloed. Vanaf haar zesde tot haar twaalfde danste Demi al bij TDC en de afgelopen drie jaar doet ze aan streetdance. Om Europees kampioen te worden moet je wel wat in je mars hebben, want het is geen kwestie van een dansje instuderen. Sterker nog, vlak voor de wedstrijden is het enige wat ze te horen krijgt hoeveel beat er in een seconde zitten. Ze heeft geen idee welke muziek er wordt gedraaid. Dat betekent dat ze ter plekke moet improviseren en daar is ze dus heel goed in, anders word je geen kampioen.

Als groep dans je op het podium en uit alle groepen worden de beste zeven deelnemers geselecteerd die het tegen elkaar opnemen en daar wordt de kampioen uit gekozen. Niet alleen als solist danste Demi mee, maar ook als duo, samen met Cheyenne Donkers (zij maken hun eigen choreografie) en ze danste samen met het team Booyakah Crew waarmee zij de vijfde plaats behaalde.

Demi danst bij dansscholen in Etten-Leur en Bergen op Zoom. Over twee weken begint zij in Amsterdam bij 'Dancers at Work' om mee te doen in reclamespotjes, als achtergrond dancers et cetera. Eigenlijk zou ze van streetdance haar beroep wel willen maken, maar na lang nadenken heeft ze toch besloten dat niet te doen omdat je er maar een aantal jaren je boterham mee kunt verdienen.

Volgend jaar doet ze mee aan wedstrijden onder de 18 jaar. Vorig jaar is ze op de Wereld Kampioenschappen in Glasgow derde geworden. Haar slaapkamer heeft inmiddels een bijna volle prijzenkast, maar er is altijd plek voor meer.

Meer berichten