Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Bewoners van de twaalf huizen aan de honderdjarige Loolaan bijeen tijdens een gezellige feestmiddag.
Bewoners van de twaalf huizen aan de honderdjarige Loolaan bijeen tijdens een gezellige feestmiddag.

Feest bewoners honderdjarige Loolaan

HALSTEREN - Bewoners van de Loolaan nabij landgoed Vrederust hebben zaterdag samen feest gevierd vanwege het honderdjarig bestaan van hun straat. Ze kunnen terugkijken op een gezellige dag.

De feestelijke dag begon al 's ochtends om 9.00 uur met het snoeien van beplanting en netjes maken van het openbaar groen voor de woningen. Bewoners van de twaalf huizen in de Loolaan hadden achter een tent weggezet. Ook oud-bewoners waren uitgenodigd, onder andere kinderen die er zijn opgegroeid maar inmiddels uit het ouderlijk huis zijn vertrokken. Ook de oudste bewoonster, de 86-jarige mevrouw Ine Sakko die haar hele leven in de Loolaan woont op nummer 4, was present. David Passenier van nummer 8 is hier geboren, hij is nu 81 jaar. In de Loolaan wonen ook jonge gezinnen.

In de schuur van een van woningen, omgetoverd tot Loolaan museum, was een tentoonstelling ingericht met beschrijvingen, tekeningen, krantenknipsels, Wist je Dat? wetenswaardigheden en beelden uit vroeger tijden. In de oorlog viel er een granaat net achter de Loolaan, waardoor alle daken gelicht zijn. En bij de bevrijding kwam de Loolaan in de vuurlinie te liggen en moeten de huizen ontruimd worden. Bewoners werden ondergebracht in de kerk en een paviljoen op Vrederust. Over behoud van de twaalf huizen in de Loolaan was enkele tientallen jaren geleden veel te doen in verband met de aanleg van de noordelijke randweg.

's Middags stond voor het vijftigtal aanwezigen een gezamenlijke barbecue op het programma. De weergoden werkten mee en het werd een gezellig samenzijn.

Meer berichten