Afbeelding

Vivoo dames 2 blijft op koers

Algemeen

HUIJBERGEN – En de Ladies Derby dendert door. Nagenoeg wekelijks is er in de gemeente Woensdrecht een regionale clash te bewonderen. Naast eer en prestige vormen drie punten de inzet van de onderlinge twisten. Met name Grenswachters, met in haar kielzog de tweede keus van Vivoo, solliciteert nadrukkelijk naar het ultieme kampioenschap in de Vijfde Klasse. De Huijbergse blauwbloezen streven eveneens een hoger doel na. Winst in de derby met METO vormde dan ook een regelrechte must!

Peptalk

Ondanks dat coach Corné Adriaansen zijn ploeg voor onderschatting had gewaarschuwd oogde Vivoo dames 2 vanaf de aftrap niet overdreven strijdvaardig. METO liet zich van haar beste kant zien en het verschil tussen rode lantarendrager en aspirant-kampioen was nauwelijks zichtbaar. Een opleving van Marieke van Aert zorgde net voor de thee voor minieme afscheiding . De Vivoo-leiding toonde zich verre van tevreden en liet dit verbaal in de rustpauze weten.

De peptalk bleek niet vergeefs want in de tweede helft liet Vivoo dames 2 bij vlagen zien waarom het tot de titelkandidaten gerekend mag worden. Meer en meer drong het METO verder naar achteren en was het opnieuw Marieke van Aert die scoorde. Vervolgens voerde Femke van Gastel de score verderop en schoot Vivianne Groffen van afstand binnen. De mooiste goal kwam op naam van aanvoerster Daphne Leemans. Ze stak in de 75e minuut het middenveld over, waagde ver voor het strafschopgebied haar kans en liet doelvrouw Nica de Nooijer kansloos, 5-0.

Progressie

Door de nederlaag nestelt METO dames 1 zich nog vaster op de laatste plaats. De ploeg is echter in opbouw en ziet deze voetbaljaargang als investering voor de toekomst. En hoewel het werk er nog lang niet opzit stelt het technisch kader zich kwetsbaar op en is bereid om een stap terug te doen. Trainer Desmond Vriens hierover: "De constructie is niet ideaal. Joep van Kalmthout is hoofdtrainer doch speelt op zondag in METO 1. Hans de Nooijer en ik assisteren door de week, maar ook wij zijn op de speeldagen in touw met respectievelijk WVV'67 3 en METO 3. Voor de verdere ontwikkeling van het team zou het ons inziens beter zijn dat er persoon komt die beide taken voor zijn of haar rekening kan nemen. In de ploeg zit nog steeds progressie. De nieuwe trainer-coach zou door de week op de verrichtingen van zondag kunnen doorborduren. Mocht er iemand zich geroepen voelen, dan even laten weten!"

Vivoo da2 - METO da1 (5-0) werd door een handvol correct voorspeld. Tamara van den Bergh, Levien Michielsen, Meghan Pijnen, Nico Overbeeke en Wilbrink-taartwinaares namens JWC Bouw: Manon Rasenberg.

Tussenstand Ladies Derby: Tamara van den Bergh (44), Saskia Jansen (40), Kristie Janssens (39), Merel Tempelaars (39), Peter van Campo (38), Merel Janssens (37), Jos Vriens (37), Birgit van der Lee (36), Karin van der Poel (36), Josee Prop (36) en Arthur van de Goor (36).

Volgende dubbele Ladies Derby afspraak: zondag 24 maart 2019: ODIO da1-METO da1 & WVV'67 da1-Grenswachters da1.