Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Prins Ambrosio IX reikte de 'Gedoetertoe' uit aan Chris en Mia Grinwis.
Prins Ambrosio IX reikte de 'Gedoetertoe' uit aan Chris en Mia Grinwis.

'Gedoetertoe' voor Chris en Mia Grinwis

HALSTEREN - Chris en Mia Grinwis, eigenaren van de PLUS supermarkt in Halsteren, hebben vrijdagavond de 'Gedoetertoe' onderscheiding 2019 ontvangen van de Stichting Alterse Carnaval.

Dit eerbetoon is in het leven geroepen om personen te huldigen die zich verdienstelijk maken voor Altere of de Alterse Vastelaoved, maar geen deel uitmaken van een carnavalsvereniging. De motivatie om Chris en Mia Grinwis deze onderscheiding toe te kennen is volgens de Stichting Alterse Carnaval als volgt:

"Het echtpaar Grinwis komt voor deze onderscheiding in aanmerking, omdat zij zich zeer enthousiast met een grote sociale betrokkenheid inzetten voor allerlei activiteiten en evenementen om zodoende de leefbaarheid in ons dorp te verbeteren. Chris Grinwis gaat hierin voorop, altijd gesteund door Mia. Bij Chris en Mia denken wij aan het onmisbare vrijwilligerswerk bij veel verenigingen, dat zij promoten door onder andere de boodschappen voor de lunch te sponsoren en reclame voor hun activiteit of evenement te maken. Ze ontplooien initiatieven om mensen te enthousiasmeren voor onmisbare evenementen op ons dorp, zoals Carnaval, Sinterklaas, Kerstmis en de Braderie. Een goed voorbeeld is de huidige "Steun onze Bouwclubs" mokkenactie. De sfeer in de PLUS-winkel ademt het dorpsgevoel uit, zoals men vroeger in een buurtsuper kon beleven. Het is een ontmoetingsplek voor prettige sociale contacten met dorpsgenoten. Chris zet zich ook bestuurlijk in voor De Winkeliersvereniging om de leefbaarheid in ons dorp te behouden en waar mogelijk verder uit te bouwen. Ze zijn oprecht betrokken bij het wel en wee van de Halsterse bevolking. Kortom ze doen er echt toe. De Gedoetertoe is bedoeld als blijk van waardering voor hun grote sociale betrokkenheid."

Meer berichten