De leerlingenraad heeft meegedacht over de inrichting van het Schoolplein van de Toekomst.
De leerlingenraad heeft meegedacht over de inrichting van het Schoolplein van de Toekomst.

Basisschool De Wegwijzer krijgt subsidie voor groen binnenplein

Algemeen

LEPELSTRAAT - Basisschool De Wegwijzer uit Lepelstraat kan vol trots aankondigen dat zij een mooi subsidiebedrag toegekend gekregen hebben van het Prins Bernhard Cultuurfonds en dat voor een bijzonder project. Onder de kop 'Schoolplein van de Toekomst' gaat de school werken aan een groen binnenplein.

Momenteel is het binnenplein, gelegen tussen de leslokalen een grote zee van tegels van 30 x 30 cm. Het project sluit aan op de missie van de school die als volgt luidt: Vanuit 't hart van het dorp met jouw rugzak vol vaardigheden en vertrouwen de toekomst tegemoet! De School heeft een nieuwe visie, waar peuters tot en met groep 8 centraal staan en waarin kinderen niet alleen met kennis, maar ook met vaardigheden en begrip worden uitgerust.

Vestigingsdirecteur Sjoerd van Loon vertelt: "Om uitvoering te geven aan deze missie werken we aan de aanpassing van ons onderwijs, aan de herinrichting van het gebouw en aan verduurzaming. Het Schoolplein van de Toekomst past perfect in dat plan. Om daar vorm aan te geven hebben we er een apart project van gemaakt. Het schoolplein moet alle kinderen, van de peuters tot en met groep 7/8, activeren op een leuke en vooral educatieve manier. De tuin zal de mogelijkheid bieden om het schoolcurriculum op bepaalde onderdelen levend en aanschouwelijk te maken. De tegels gaan verdwijnen en maken plaats voor avontuurlijke elementen, opvang van regenwater, beplanting en een echte kweekkas. Voor de uitvoering van evenementen en projecten zoeken we altijd eerst de medewerking van lokale ondernemers en worden voor de 'Schoolplein van de Toekomst' bijgestaan door de plaatselijke hovenier. In de zomervakantie gaan we aan de slag, zodat de binnentuin klaar is voor het nieuwe schooljaar. Ouders binnen de medezeggenschapsraad en de leerlingenraad hebben meegewerkt aan het plan en hun ideeën met ons gedeeld. Zo krijg je een grote betrokkenheid bij een mooi plan. Dit plein gaat onze school een stuk extra uitstraling geven en veel plezier voor de kinderen die er kunnen verblijven."

Groei en bloei

Basisschool De Wegwijzer timmert enorm hard aan de weg en dat is te merken. Ze zijn bezig met het onderwijsaanbod, de inrichting van de school en de omgeving, de veiligheid in en om de school en de samenwerking met andere partijen. Onder het dak van de school is de BSO van New Kids te vinden en Peuterschool Het Hummeltje (LPS Kom). Door de brede opzet van de school groeit het leerlingental en dat heeft een grote impuls op de leefbaarheid van het dorp en de aanwezige verenigingen. Om te laten zien dat ze een groeiende en levendige school zijn is ook de website vernieuwd. Kijk maar eens op www.basisschooldewegwijzer.nl.

.