Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Directeuren Ricardo Moerkens en Lennaert van Dijk van Tummers Food Processing ontvangen de promotieprijs van burgemeester Steven Adriaansen.
Directeuren Ricardo Moerkens en Lennaert van Dijk van Tummers Food Processing ontvangen de promotieprijs van burgemeester Steven Adriaansen.

Promotieprijs 'thuis' bij Tummers

HOOGERHEIDE - Tijdens de nieuwjaarsreceptie reikt de gemeente Woensdrecht de promotieprijs uit aan een persoon, instelling of vereniging die de gemeente in positieve zin op de kaart zet. Dit jaar werd Tummers Food Processing de winnaar, het familiebedrijf draagt haar Woensdrechtse DNA uit tot in Rusland, Egypte, India en Bangladesh. Bij Tummers komt de promotieprijs 'thuis'.

Directieleden Ricardo Moerkens en Lennaert van Dijk zijn na de uitreiking van de promotieprijs aan hun telefoon gekluisterd. Nog geen twee minuten nadat het nieuws bekend werd rolt er een WhatsAppje van CEO Erwin Tummers, die in het buitenland verblijft, binnen. Hij is trots, en dat zijn Van Dijk en Moerkens ook. "Natuurlijk hoop je dat je wint, maar wat ons betreft maakten heemkundekring Het Zuidkwartier en B&B Friendship ook een goede kans. We zijn trots op het feit dat wij de prijs mee mogen nemen, hij krijgt een prachtige plek in onze centrale hal. Daar is de prijs weer 'thuis', want hoewel de prijs is ontworpen door kunstenaar Jac van Nes zijn de groene delen en het woord 'Woensdrecht' bij ons vervaardigd. Zo hebben we nog meer kunstwerken in de gemeente vervaardigd, maar de promotieprijs is, zeker vanaf nu, voor ons erg bijzonder."

Tummers Food Processing is wereldwijd actief als producent van machines, machineonderdelen en productielijnen voor aardappel- en groenteverwerking. De band waarop de frietjes van McDonalds worden geproduceerd komt van industrieterrein De Kooi en Tummers biedt werkgelegenheid aan 172 mensen. "We doen waar we goed in zijn: met beide voeten op de vloer blijven en keihard werken", zegt Lennaert van Dijk, "daarom zijn we apetrots op deze prijs."

Volgens burgemeester Adriaansen staat er dit jaar in de hele gemeente veel positiefs te gebeuren. In zijn nieuwjaarstoespraak noemt hij de viering van 75 jaar bevrijding, maar ook een burgerinitiatief voor een luchtvaartmuseum binnen de Volksabdij, 'Wings over Woensdrecht', dat een experience belooft die iedereen laat zien hoe interessant luchtvaarttechniek is. De gemeentelijke buitendienst, brandweer en ambulancedienst krijgen een nieuwe thuisbasis aan de Doelstraat en ook duurzaamheid en een beter onderhoudsniveau van de openbare ruimte krijgen een hoofdrol in 2019. "Ik wil iedereen bedanken voor de prettige samenwerking", zegt Adriaansen, "laten we ook dit jaar samen werken aan onze mooie, groene gemeente!"

Meer berichten