Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout-www.devl.nlA

Relatieconcert drukker dan ooit

Algemeen

HOOGERHEIDE – Alle 800 stoelen in de sporthal van MFC Kloosterhof waren bezet. Het jaarlijkse Relatieconcert van de Koninklijke Luchtmacht is een happening waarin vriendschap centraal staat. De vriendschap binnen de Luchtmacht, maar vooral de vriendschap tussen de Vliegbasis en de gemeente Woensdrecht.

"In een vriendschap moet je elkaar af en toe verrassen", sprak commandant kolonel Ben Kamstra. Verrassen deed het orkest van de Koninklijke Luchtmacht zeker met het programma Missions, een muzikale reis langs de oefen- en uitzendgebieden van de Luchtmacht. Die reis bevatte een belangrijke les: binnen de Luchtmacht is vriendschap iets eeuwigs.

De Kapel van de Koninklijke Luchtmacht is een gezelschap professionele muzikanten, dat bestaat uit koperblazers, gitaristen, toetsenisten, bassisten en drummers. Onder leiding van dirigent Lute Hoekstra en met gastzangers Natasja den Toom en Jeroen van den Berg werd Missions in MFC Kloosterhof een prachtige show waarin bekende nummers als "Kashmir" van Led Zeppeling, "With a Little Help from my Friends" van de Beatles en "Africa" van Toto door de zaal vlogen. Het ene applaus was nog luider dan het andere.

Hoogerheidenaar Marinus Huige is muziekliefhebber, en zingt in verschillende koren. Hij kan het relatieconcert maar op één manier beoordelen: "Subliem! Puur zuiver, echt heel mooi", is zijn oordeel.
De 8-jarige Lynn Arts bezoekt het relatieconcert met haar ouders Harold en Tamara. De muziek maakt haar dolenthousiast en ze wil maar één ding: naar huis. "Ik wil op mijn blokfluit spelen", zegt ze, "die was ik vergeten!"