Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De trotse Ron en zijn vrouw Jolanda.
De trotse Ron en zijn vrouw Jolanda.

Zure Zult met goud bekroond

OSSENDRECHT - Met recht zijn Ron en Jolanda Tak van Ron Tak Kwaliteitsslagerij & Party-service trots dat hun ambachtelijk bereide 'Zure Zult' is bekroond met goud.

Elke vier jaar wordt er een slagers vakwedstrijd georganiseerd door Stichting Slavakto waar een paar honderd slagers aan meedoen in verschillende categorieën. De gerechten worden op veel punten beoordeeld door specialisten, onder meer op korreligheid, rulheid, vetsmaak, afwijkende kleur en luchtgaten. De Zure Zult van Ron slaagde met glans. De bereiding is volgens Ron een secuur werkje en je moet erg kritisch zijn op jezelf. Op een fout zoals een botsplintertje wordt je gelijk afgerekend. Het hele jaar door was hij aan het experimenteren met verschillende kruiden, maar hij was niet tevreden over de smaak. Uiteindelijk is hij terug gegaan naar het oude, oorspronkelijke recept en dat blijkt een gouden greep te zijn geweest.

Het is niet de eerste keer dat Ron goud behaalde met zijn gerechten. Zijn bloedworst en gekookte ham waren al eerder bekroond met goud. Ron Tak Kwaliteitsslagerij & Party-service is een begrip in Ossendrecht en omgeving. Vanaf zijn 17de zit Ron al in het slagersvak. "Het is hard werken. Goede kwaliteit staat voorop. Je moet je op een breed vlak blijven ontwikkelen en je producten op je klanten persoonlijk afstemmen. Ik geef het toe, ik ben een vak-idioot en zonder de steun van mijn vrouw Jolanda zou ik het allemaal niet voor elkaar krijgen. Na 32 jaar vind ik het werk nog steeds leuk."

Ontwikkeling gaat hij dan ook zeker niet uit de weg. Het gehele jaar kan eenieder bij hem terecht voor catering. Voor de kerst is hij tussen 11.00-12.00 uur open zodat de bestelde gourmetschalen in overleg kunnen worden opgehaald. Zo ook de schalen voor het warme en/of koude buffet wat u kunt bestellen v.a. 6 personen. U hoeft dus niet met een groot gezelschap te zijn om van deze service gebruik te maken. De gerechten worden in ovenschaaltjes geleverd met een duidelijke beschrijving erbij. Vorig jaar heeft hij een kleine start gemaakt met het leveren van Kerst-Vleespakketten voor bedrijven.

Meer berichten