Afbeelding

Brabantse Wal wandeltocht

Algemeen

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT - REGIO - Jaarlijks vindt op de laatste zaterdag van augustus in Hoogerheide/Woensdrecht de Brabantse Wal Wandeltocht plaats, deze keer op 25 augustus.

Het is een wandeltocht waar gemiddeld jaarlijks zo'n vijfhonderd wandelliefhebbers voor inschrijven. Doel van organiserende vereniging de Wandelende Krabben is velen bekend te maken met een mooi stukje natuurschoon op de grens van Noord-Brabant en Zeeland. Dit jaar is het de 24-ste editie van de Brabantse Wal Wandeltocht die langs en over de steilrand voert. Deze steilrand vormt de overgang van klei naar zand, met polderweggetjes, bos- en heidepaadjes in de gemeente Woensdrecht. Naar gelang de gekozen afstand lopen de deelnemers onder meer via de laatste nieuwbouwwijk De Hoef, het Zandfort naar het "Fokkerbos" de Vinkenberg en landgoed Mattemburgh en Lindonk naar en voormalig zwembad "De Duintjes. Ook is het Koepeltje met uitzicht op de polder in de route opgenomen. Onderweg is er een rustgelegenheid voorzien met medewerking van het Transportbedrijf Gebr. Oerlemans aan de Doelstraat.

Iedereen kan meedoen, hiervoor hoeft men geen lid van een club te zijn. Vanaf 07.00 uur kan er vertrokken worden vanaf Tennisvereniging Mattemburgh aan de Sportlaan 2 in Hoogerheide. Afstanden zijn 7, 14, 21, 28, 35 of 42 km. Deelnamekosten zijn €2,50. Deelnemers met wandelpas (lidmaatschap bond of wandelclub) ontvangen €1,- korting. Leden van de Wandelende Krabben lopen gratis mee, en kinderen tot 12 jaar. De E.H.B.O is paraat voor eventuele ongemakken. Meer informatie over de Brabantse Wal wandeltocht: 06-38922904.