Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Dennis van Loenhout: Vliegende reporter

BERGEN OP ZOOM - Dennis van Loenhout (38) is al ruim tien jaar actief als freelance journalist/fotograaf voor De Halsterse Krant en De Zuidwestkrant.

Fanclub
Hij heeft inmiddels zijn eigen 'fanclub' opgebouwd, want veel relaties van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant vragen speciaal naar Dennis als er een artikel gemaakt moet worden.

Mooi verhaal
Dennis van Loenhout: 'Ik probeer uit het meest gevarieerde aanbod steeds een mooi verhaal te halen, mèt een bijpassende foto. Als je er oog voor hebt, zit ook overal wel een verhaal in.
Als ik een ondernemer ga interviewen zal zo iemand altijd proberen zijn commerciële product aan te prijzen. Het is dan de kunst om daar een prettig leesbaar artikel van te maken.
Canadese bevrijder
Toen ik pas begon, moest ik schrijven over een Canadese bevrijder en iemand uit Woensdrecht die de oorlog meegemaakt had. Stond ik daar ineens te tolken tussen twee huilende mannen. Je staat daar dan als jong ventje tussen en ik kan je vertellen dat zoiets wel indruk maakt.

Luchtig
Ik hou van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant, omdat die krant luchtig is, over mensen gaat en niet standaard negatief is. Ik ben erg gesteld op mijn vrijheid.

Auto-journalistiek
Mijn werk voor De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant gecombineerd met verschillende opdrachten in de auto-journalistiek zorgt ervoor dat ik geen 40 uur achter een bureau hoef te gaan zitten. Je komt overal en ik geniet ervan om onderweg te zijn, prachtig toch", aldus Dennis van Loenhout.

Meer berichten