Gospelkoor Real Power, met Marinus Huige nog als enige man.
Gospelkoor Real Power, met Marinus Huige nog als enige man. Foto: Dennis van Loenhout

Openluchtspel met KOOR Real Power

Algemeen

OSSENDRECHT - HALSTEREN - Veertig jaar geleden is er in Ossendrecht op het voetbalveld een openluchtspel opgevoerd over het leven en sterven van de Heilige Zuster Marie Adolphine, geboren in 1866 in Ossendrecht als Kaatje Dierickx.

Zij is al vroeg wees, wordt opgevoed bij pleegouders en voelt al vroeg de roeping iets te willen betekenen voor andere mensen. Nadat ze als dienstmeisje in Antwerpen heeft gewerkt, treedt ze in het klooster in Antwerpen. In 1899 wordt ze uitgezonden naar de missie in China. Daar zorgt ze voor weeskinderen. In China breekt de boksersopstand uit. In 1900 wordt Adolphine, samen met haar 6 medezusters, vermoord. In 1946 wordt Adolphine zalig verklaard en in het jaar 2000 wordt ze Heilig verklaard.

In Ossendrecht wordt ze ieder jaar rond haar sterfdag geëerd. Dit jaar wilde de Adolphinestichting iets speciaals doen. Besloten is het openluchtspel na 40 jaar nog een keer op te voeren op een eigentijdse wijze, met medewerking van gospelkoor Real Power uit Halsteren.

Het wordt opgevoerd op zaterdag 7 juli om 14.30 uur en 19.00 uur, en op zondagmiddag 8 juli om 14.30 uur in de pastorietuin, Dorpsstraat 7 in Ossendrecht. Kaarten à €2,50: bij Het Zoete Rijk, Hondseind 5 in Ossendrecht.