Een team in actie op een van de obstakels bij de Rovers Run.
Een team in actie op een van de obstakels bij de Rovers Run. Foto: Bep Tielemans

Recordaantal deelnemers start zaterdag bij derde Rovers Run

Algemeen

HALSTEREN - Aanstaande zaterdag 23 juni gaat een recordaantal van 1500 deelnemers van start tijdens de derde editie van de Rovers Run bij Fort de Roovere. Vanaf 11.00 uur vertrekken om de tien minuten zo'n 75 veroveraars om samen de vele obstakels te trotseren en uiteindelijk het Fort te veroveren. Aan het einde wacht een welverdiende medaille.

De Rovers Run is een obstakel run over de afstanden 3, 7, 14, 21 en 42 kilometer. Het grote aantal deelnemers geeft aan dat runs zoals de Rovers Run aan populariteit winnen. Vooral het sportieve karakter waarbij deelnemers samen de uitdaging aan gaan, zonder dat er een wedstrijdelement aan vast zit, is belangrijk. Het succes van de Rovers Run in het bijzonder is te danken aan de prachtig gevarieerde omgeving en het daar perfect op aansluitende historische thema. Zo is op het Rovers Run terrein de hele dag een overwinningsfeest gaande, waarbij met elkaar door wisselende DJ's de genietende bezoekers van Herberg de Dorstige Draver en de vele eettentjes van muzikale begeleiding voorzien.
Voor de toeschouwers valt er ook veel te beleven. Naast een bezoek aan het groots ingerichte Rovers Run terrein kunnen ze de veroveraars ook op hotspots langs de route aanmoedigen. Zo zijn het Zwembad de Melanen, Boerderij Den Hof, Brasserie De Berk en het welbekende Fort de Roovere ingericht als hotspots met horeca. Via een speciaal uitgezette fietsroute, die loopt langs de mooiste stukken van de route, kunnen deze hotspots gemakkelijk bereikt worden. Parkeren kan bij Sportpark De Beek en tegenover Landgoed De Beek, voor 5 euro. Pendelbussen verzorgen de hele dag vervoer van en naar het Rovers Run terrein. Echte veroveraars komen natuurlijk op hun stalen ros! (Zie ook pagina 17).