Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Secretaris Bert van den Brink van jubilerend Regio Biljart West Brabant.
Secretaris Bert van den Brink van jubilerend Regio Biljart West Brabant. (Foto: Bep Tielemans)

Feestelijke viering veertig jaar Regio Biljart

HALSTEREN - REGIO - Dit jaar bestaat het Regio Biljart West Brabant 40 jaar. Dit jubileum wordt op donderdag 7 juni aanstaande in de Wittenhorst in Halsteren gevierd met een feestmiddag waarop alle biljarters en hun partners welkom zijn.

De mannen van het eerste uur van het Regio Biljart West Brabant waren Jan de Zwart, Sjaan Proost en Geert van Eekelen uit Halsteren en Jos Brouwers uit Steenbergen. De eerste aan de regiocompetitie deelnemende teams kwamen uit Bergen op Zoom, Halsteren, Steenbergen en Lepelstraat. Nog altijd komen de meeste aan de huidige competities deelnemende teams uit de plaatsen in de Gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen, maar inmiddels hebben ook diverse teams uit Roosendaal, Hoeven, Oud Gastel, Stampersgat en Oud Vossemeer zich aangesloten.

Daar waar het vroeger puur een mannensport was nemen tegenwoordig ook steeds meer vrouwen aan de competities deel.

Het Regio Biljart West Brabant heeft als doelstelling om 55-plussers in staat te stellen de biljartsport op een sociale en sportieve manier regionaal als wedstrijdsport te beoefenen. Bij de deelnemende groepen kan echter ook recreatief gebiljart worden.

Veelal wordt gespeeld in buurt- en gemeenschapshuizen zoals de Wittenhorst in Halsteren en het Cromwiel in Steenbergen, maar ook bij zaal Koch in Kruisland, op de Welberg, zaal de Joosse in Steenbergen en de Ponderosa in Bergen op Zoom zijn de biljarters van harte welkom. De wedstrijden worden op doordeweekse dagen in de middag gespeeld. In drie, op sterkte van de teams ingedeelde klassen, spelen teams van 4 personen onder leiding van de huidige wedstrijdleider Piet de Jong in competitieverband in het biljartspel Libre tegen elkaar.

Alle resultaten van de wedstrijden worden tegenwoordig door de captains van de teams ingevoerd in een centraal computersysteem. Dit systeem wordt gefaciliteerd door Biljart Point en het programma geeft onmiddellijk inzage in de stand van de teams en gemiddeldes van de spelers.

Het regio biljartseizoen loopt van september tot half mei en wordt elk jaar afgesloten met finalewedstrijden en een feestmiddag. Dit jaar is dit dus het jubileumfeest.

Mocht u geinteresseerd zijn om met biljarten te beginnen of wilt u, zoals bij veel van de huidige spelers het geval is, na jaren weer eens gaan biljarten dan bent u bij het Regio Biljart West Brabant van harte welkom.

Bij elk van de deelnemende groepen zijn spelers die beginners of herintreders graag begeleiden.

Voor informatie kunt u zich wenden tot Bert van den Brink, de secretaris van het Regio Biljart West Brabant op het e-mail adres bertvandenbrink@planet.nl of telefonisch op 06-10065327.

Meer berichten