Zeven goede doelen kregen een mooie cheque.
Zeven goede doelen kregen een mooie cheque. Foto: Dennis van Loenhout

Mooie bedragen op Roparun-familiereünie

Algemeen

OSSENDRECHT – Burgemeester Adriaansen noemt het inmiddels steevast de "Roparun Familiereünie". Maar de jaarlijkse goededoelenavond van het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht in Ossendrecht draait om veel meer. Om precies te zijn, om zeven goede doelen die een mooie cheque ontvingen, waarmee heel veel mensen in de regio geholpen zijn.

Ossendrecht en de Roparun: het is al jaren een gouden combinatie. Maar liefst acht keer werd Ossendrecht gekozen tot Roparunstad van het Jaar, en de tweede prijs in die verkiezing werd al negen keer door Ossendrecht gewonnen. Dat gebeurde ook vorig jaar. De geldprijs van 25.000 euro die werd uitgekeerd door de Stichting Roparun, wordt in Ossendrecht traditioneel bijzonder goed besteed. Dit jaar is daarop geen uitzondering, maar liefst zeven goede doelen gingen naar huis met een mooi bedrag, dat wordt ingezet om kankerpatiënten en hun families te helpen.

Veruit het beste bedeeld werd de Stichting Emoties, die naar huis ging met een cheque van 12.000 euro, en een bedrag van 843,55 dat werd opgehaald door de kinderen van Ossendrecht bij hun jaarlijkse sponsorloop. De Stichting Emoties stelt bedragen beschikbaar aan kankerpatiënten en families, zodat die daarmee wensen kunnen vervullen. Voorzitter Saskya de Keijzer toonde zich blij verrast: "Sinds onze oprichting hebben we, mede dankzij jullie, al 137 mensen kunnen helpen. We hebben het nagezocht, via het CDRO hebben we al 45.100 euro mogen ontvangen, allemaal om kankerpatiënten in de gemeente Woensdrecht te kunnen helpen. Het blijft voor ons bijzonder om de levensverhalen van die mensen te horen en te zien wat onze hulp doet. Dit bedrag gaat daar een belangrijke bijdrage aan leveren!" 

Inloophuis Het Getij kreeg een cheque van 2600 euro, de Flor van Putte Stichting ontving 2400 euro, de palliatieve kamers in verpleeghuis Mariahove werden verblijd met 2300 euro, net als Stichting 't Opkikkertje. De jaarlijkse ontvangst van patiënten van de Daniël den Hoed-kliniek kreeg een cheque van 2000 euro, terwijl het Netwerp Palliatieve Zorg met 1400 euro naar huis ging. Het regende dankwoorden van blije vertegenwoordigers van de verschillende stichtingen. Voorzitter Ad van Dorst van 't Opkikkertje kreeg Ossendrecht even stil toen hij terugdacht aan zijn voorzitter Fons van der Poel, die aan kanker overleed: "Op Fons' rouwkaart stond een perenboom. Bij al onze vakantiebungalows hebben we dit jaar een perenboompje geplant, zodat we aan Fons blijven denken."

CDRO-voorman Sjef van den Bergh praatte zoals altijd de avond vakkundig aan elkaar. Omdat hij in de dagelijkse organisatie van de Roparundoorkomst een stapje terugdeed werd hij in het zonnetje gezet door zijn jonge opvolger Nick Michielsen. Die schreef speciaal voor Sjef een extra couplet in het door Van den Bergh geschreven lied "hoe schwoon is mun durpke", op de melodie van "Op de puperen hei". Nick kreeg de hele zaal – burgemeester Adriaansen en vertegenwoordigers van de Stichting Roparun – zo ver dat luidkeels mee te zingen. "As jest meej emelvaert, durna meej pinksteren, wordt dur art gelwopen, tis de Roparun, meer as twintig joare liep er nun man vurop, goed voor al dees meese, Sjef 't was top!" werd er gezongen. Sjef van den Bergh werd er een beetje stil van: "Dit is lief, dat koester ik", sprak hij een beetje bedeesd, om zich vervolgens snel te herpakken door te zeggen: "ik heb alleen maar een stapje teruggedaan, jullie zijn echt nog niet van me af!"

Nick Michielsen (rechts) zingt Sjef van den Bergh toe.