Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Carmen De la Rambelje

Lichtstoet Huijbergen

ZUIDWESTHOEK - Stichting Lichtstoet Woensdrecht en CS de Sanegeit organiseren voor zaterdag 14 april 2018 de jaarlijkse Lichtstoet die deze keer plaatsvindt in het dorp Huijbergen. De 19e editie van de Lichtstoet belooft weer een heel bijzonder evenement te worden.

De verlichte tocht van carnavalswagens, dweilbands, drumbands en majoretten zal zaterdagavond in het donker door de straten van Huijbergen trekken. De organisatie gebeurt in nauwe samenwerking met Carnavalsstichting de Sanegeit.

Route
Het is weer gelukt een mooie lichtstoet samen te stellen. De stoet komt rond half tien in beweging. Dat is een beetje afhankelijk van het weer, bij helder weer iets later en bij bewolkt weer om half tien. Vertrek is vanaf de opstelplaats aan de Ste Marielaan/Kloosterstraat en de route gaat via de Dorpsstraat, de Boomstraat en de Westerstraat, daan naar de Wilhelmietenstraat, de Siardus Bogaertslaan en de Prior Borrekensstraat. Bij de Heijmansven zal de optocht ontbonden worden.

Belangstelling
Langs de route geldt vanaf 18.00 uur een parkeerverbod voor beide kanten om de wagens een goede doortocht te kunnen verlenen. Vanaf 18.00 uur zijn de Prior Borrekensstraat en de Heijmansven al afgesloten voor alle verkeer in verband met opbouwen van de wagens. Rond 20.30 uur gaan de wagens naar de opstelplaats waar ze in juiste volgorde aan zullen komen. De belangstelling om mee te rijden of te spelen in de lichtstoet was dit jaar erg groot. Zowel vanuit de gemeente als daarbuiten, zelfs uit België, kwamen de aanmeldingen. Uiteraard gingen de lokale deelnemers, bouwclubs, marjoretten en dweilbands voor, toch was er ruimte voor deelname uit Fijnaart, Roosendaal, Bergen op Zoom, Antwerpen, Wuustwezel en Dendermonde.

Uniek
De lichtstoet rijdt jaarlijks door een andere kern van de Gemeente Woensdrecht. Volgend jaar met de 20e editie is Putte aan de beurt. Voor de Lichtstoet worden de wagens op alle mogelijke manieren voorzien van verlichting, in allerlei fraaie creaties, elk jaar zijn er wel weer nieuwe ideeën en uitvindingen te ontdekken. De inzet van de wagenbouwers is bijzonder hoog, om zich zo goed mogelijk te klasseren. Ook de overige deelnemers, zoals wagens zonder mededinging, muziekgroepen en majorettepelotons, doen hun uiterste best om zo goed mogelijk voor de dag te komen. De jaarlijkse wisseling van dorpskern is een unieke gebeurtenis op het gebied van lichtstoeten. Het geeft ook elk jaar weer een nieuw tintje aan de presentatie voor de organisatie, deelnemers en publiek.

Buitenverlichting
De organisatie vraagt aan iedereen om deze straten vrij te houden van geparkeerde auto's en/of andere obstakels. Tevens het verzoek om buitenverlichting geheel uit te schakelen tijdens de lichtstoet, dit geeft een nog mooier effect. De organisatie hoopt op gunstige weersomstandigheden, zodat het voor de deelnemers en bezoekers aan deze unieke Lichtstoet, een onvergetelijke avond kan worden.

Prijzen
De bouwclubs uit de Gemeente Woensdrecht dingen ook nog mee naar de eervolle prijzen voor de mooiste presentatie in de Lichtstoet. Bouwclubs buiten de gemeente rijden mee voor alleen startgeld.
De volgende clubs, marjoretten, drumbands en dweilbands doen mee aan de lichtstoet: CS de Sanegeit uit Huijbergen, Het Landelijke Gilde uit Wuustwezel België, BC Duimen Omhoog Roosendaal, BC de Papegaai uit Hoogerheide, BC Boys Zonder Naam uit Hoogerheide, BC de Bokkerijders uit Hoogerheide, Dweilband de Zjeverers uit Putte, B.C. Meuge Me Wok Is uit Putte, Dweilband Nog Eentje Dan uit Huijbergen, Marjoretten Highlights uit Bergen op Zoom, BC de Dijrakkers uit Fijnaart, Marjoretten Re-creation uit Ossendrecht, BC Is Da Wa uit Putte, BC Leve de Lol uit Putte, Marjoretten Cresendo uit Dendermonde België, Drumband The Drumsticks uit Antwerpen België, BC De Ko'Kus uit Ossendrecht, BC de Heide uit Ossendrecht en de schooiwagen van KS de Snoeken uit Wjeeldrecht.
De Lichtstoet wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Woensdrecht en veel sponsors.

Meer berichten