Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Rien de Weert is op het eindejaarsfeest van AC Olympia gehuldigd omdat hij vijftig jaar lid is van de atletiekclub.
Rien de Weert is op het eindejaarsfeest van AC Olympia gehuldigd omdat hij vijftig jaar lid is van de atletiekclub. (Foto: Bep Tielemans)

Halve eeuw lid van atletiekvereniging

HALSTEREN - Tijdens het eindejaarsfeest van atletiekvereniging Olympia Halsteren is Rien de Weert gehuldigd voor vijftig jaar trouw lidmaatschap. De Weert is vanaf de beginjaren actief betrokken bij de plaatselijke atletiekclub en vervulde er jarenlang bestuursfuncties.

Als jong manneke haalde hij vroeger bij alle leden aan huis de contributie op. En dat waren er veel in de periode dat AC Olympia een bloeiende sportvereniging was met aansprekende atleten waarvan er zelfs aan de Olympische Spelen meededen. Tegenwoordig schommelt het ledenaantal rond de honderd en staat bij de meesten sportief actief zijn in een gezellige club voorop. Rien de Weert (62) verruilde de hardloopschoenen en spikes waarop hij als junior regionaal presteerde voor wandelschoenen. Als jurycoördinator loste hij menig startschot bij wedstrijden die AC Olympia het gehele jaar door organiseert. Mede dankzij de inzet van De Weert kwam ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in samenwerking met heemkundekring Halchterth een interessant jubileumboek tot stand over de historie van AC Olympia. Kortom: Rien de Weert werd door het bestuur geroemd als trouw actief lid van het eerste uur.

Olympiaan van het Jaar
Tijdens de gezellige eindejaarsbijeenkomst donderdagavond in lokaal 'de Schaft' op Fort de Roovere vonden nog diverse andere huldigingen plaats. Tot zijn grote verrassing kreeg Theo van der Kroon als Olympiaan van het Jaar 2017 de wisseltrofee uitgereikt. Van der Kroon (69) uit Dinteloord is nog altijd een goed hardloper en vervult als bestuurslid al jaren diverse taken bij Olympia. Zo neemt hij mede de sponsoring voor de belangrijkste open wedstrijd 'Tien van Halsteren' voor zijn rekening.

Ook bij deze huldiging bleef het niet want eerder op de avond beklommen de beste teams van de Schotse Highland Games 's middags op Sportpark de Beek het erepodium. De actieve evenementencommissie van Olympia had traditiegetrouw een sportieve jaarafsluiting op poten gezet met een ludiek tintje. Team Sneeuwvlokjes kon het best uit de voeten met onderdelen als krattenlopen, spijkerbroek hangen, een zwaar wiel versjouwen en jerrycans dragen.

Ook was er voor alle clubleden die het gehele jaar door onderling de strijd aangingen bij de Olympia Super Prestige (OSP) een persoonlijke herinnering met daarop vermeld hun prestaties. De prijswinnaars in diverse categorieën beklommen het erepodium. Voeg daarbij een leuke quiz met uiteraard vragen over atletiek, een smakelijk buffet en de eindejaarsavond was bijzonder geslaagd. Uit dit alles blijkt wel dat AC Olympia een gezellige sportvereniging is. Een mooie gelegenheid voor mannen en vrouwen die zich voornemen in 2018 sportief actief te zijn. Dat kan zowel op wedstrijdniveau als recreatief. Kennismaken met de club kan dinsdag 9 januari. Dan gaat om 19.00 uur op Sportpark de Beek een nieuwe cursus hardlopen van start voor beginners. Ervaren hardlopers zijn uiteraard ook van harte welkom bij Olympia Halsteren, een vereniging waarbij eenieder zich snel thuis zal voelen. Meer informatie: www.olympia-halsteren.nl of bel voorzitter Johan Konings: (0164) 684264.

Meer berichten