Annette Stinenbosch, Erik Verbogt (rechts) en Hans Peter Verroen.
Annette Stinenbosch, Erik Verbogt (rechts) en Hans Peter Verroen.

Top 3 op verkiezingslijst CDA uit gehele gemeente

Algemeen

HALSTEREN - CDA Bergen op Zoom presenteert op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 een top 3 die afkomstig is uit de gehele gemeente: lijsttrekker Annette Stinenbosch uit Bergen op Zoom, Erik Verbogt uit Halsteren op de tweede plaats en Hans Peter Verroen uit Lepelstraat als de nummer drie. Op een partijbijeenkomst in ontmoetingscentrum de Wittenhorst is de kandidatenlijst maandagavond bekend gemaakt.

"Wij zijn heel blij met de samenstelling van de lijst en met Annette opnieuw als lijsttrekker", vertelt Annet van Melle-Riemens, voorzitter CDA afdeling Bergen op Zoom, bij de start van de verkiezingscampagne. "Vergeleken met vier jaar terug is er wel een verschuiving en vooral verjonging. Erik Verbogt (32), Stefaan Verheugt (27) op de vijfde plaats en Aaron van Gent (23) uit de jeugdraad op acht." Met Lian Korst als negende op de lijst hebben de Christen Democraten een ervaren politica kunnen verwelkomen. Korst maakte jarenlang als raadslid deel uit van de gemeenteraad in Steenbergen. Zij is van de Koevering (gemeente Steenbergen) verhuisd naar de Kladde (gemeente Bergen op Zoom).

Belangrijk item van het CDA is 'bestuurlijke rust brengen in de gemeente'. Lijsttrekker Annette Stinenbosch: "Besturen, goed nadenken wat er speelt, tussen de mensen staan en denken in mogelijkheden." Mooi voorbeeld hiervan zijn de bladkorven die momenteel met inbreng van het CDA overal in de gemeente gebruikt worden. "Op een laagdrempelige manier zijn mensen verantwoordelijk voor de eigen buurt. Een mooie vorm van samenwerking met de gemeente. En vergeet niet het sociaal aspect. Ook ouderen komen naar buiten en maken even een praatje."

Lijsttrekker CDA Bergen op Zoom 2018 Annette Stinenbosch-Kools (53) is geboren en getogen in de Fortuinstraat in Bergen op Zoom. Na de Sancta Mariaschool en het Mollerlyceum is zij Economie gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Na haar studie had Annette een baan in accountancy totdat ze vanwege het werk van haar man enkele jaren mee ging naar Maleisië. Teruggekomen ging ze werken bij het Waterschap, waarna Stinenbosch wederom naar het buitenland vertrok, dit keer naar Australië. Annette was destijds al betrokken bij het CDA, had kennis van zaken en was enthousiast. Dat enthousiasme kenmerkt haar nog steeds en hiermee gaat ze de verkiezingscampagne tegemoet.

Erik Verbogt (32) is geboren in Halsteren heeft vijftien jaar op Lepelstraat gewoond en sinds 2006 weer in Halsteren. Hij woont samen met zijn vriendin Sanne en ze hebben twee kinderen: Isa en Lex. Door het plan 'het dorpse Halsteren', een receptenboek om het dorpse karakter van Halsteren te behouden en versterken, is Erik Verbogt de politiek ingerold. Hij heeft zich gespecialiseerd in de groenvraagstukken, zoals het monumentale bomenplan en het onder de aandacht brengen van geschiedenisvraagstukken. Zo wordt het gehuchtenplan nu uitgerold over de gemeente. Verder vindt Verbogt het politieke 'spel' ontzettend interessant!

Hans Peter Verroen (57) is trotse vader van drie kinderen en al zo'n achttien jaar woonachtig in Lepelstraat. Hij is Dagelijks Bestuurslid van het Waterschap Brabantse Delta namens het CDA en daarnaast wiskunde-docent aan het Mencia de Mendoza. Als duoburger-lid zit Hans Peter Verroen in de commissie Burger en Bestuur. Hij is 'superblij met de derde plaats op de lijst!'

Lijstduwer van de kandidatenlijst CDA Bergen op Zoom 2018 op plaats 33 is Ad Petermeijer, oud-rector van scholengemeenschap 't Rijks.