Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Elfde van de elfde in Ostrecht

OSSENDRECHT - Op dit moment staan we aan de vooravond van een nieuw carnavalsseizoen. Op 11-11-2017 om 11 over 11 wordt in Ostrecht het nieuwe carnavalsmotto, “We gwooie ut roer om”, voorgesteld aan de Bronzen Os op de Markt.

Het roer van de Ostrechtse carnaval is dit jaar flink om gegooid. Na 25 jaar staat er namelijk een nieuwe Grootste Boer aan het roer van de Ostrechtse carnaval. Maar de grote vraag is natuurlijk of Prins Kees I en Nar Luukske weer aan het roer zullen staan dit jaar!

Vorig jaar is er uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van voormalig voorzitter en Grootste Boer Peter Clarijs. Tijdens de sluitingsvergadering van de carnavalsstichting is Jeffry van Dijke door de Raad van Elluf voorgedragen en verkozen als nieuwe voorzitter en Grootste Boer van d’Ossekoppe. Jeffry (voormalig nar Petterke) heeft ontzettend veel zin om zijn eigen draai te geven aan het roer van de Ostrechtse carnaval en zal deze avond voor de eerste keer als Grootste Boer ten tonele verschijnen. Zijn eerste daad is het onthullen van de Prins en Nar voor carnaval 2018. Maar wie zouden dat gaan worden? Zouden Prins Kees I en Nar Luukske weer worden herkozen? Of is het roer helemaal om gegaan dit jaar? Deze vragen blijven tot aan 11-11 onbeantwoord.

Traditiegetrouw in Ostrecht vindt de start van het carnavalsseizoen plaats tijdens de 11-11 viering, waarbij dan ook de nieuwe Prins en Nar worden verkozen. Deze plechtigheid wordt gehouden op zaterdag 11-11-2017 in Boulevard Ossendrecht waar de Raad van Elluf om 18:00 uur, tijdens een besloten verkiezing, de Prins en Nar via een stemmingmakende stemming zullen kiezen. Daarna is vanaf 20:00 uur iedere carnavalsliefhebber van harte welkom in Boulevard Ossendrecht om de presentatie en bekendmaking van Prins en Nar aan carnavalsvierend Ostrecht bij te wonen. Tegen 11 uur vertrekt iedereen gezamenlijk naar de Markt voor een ludieke presentatie van het motto, waarmee dan ook het carnavalsseizoen 2018 officieel wordt geopend. Aansluitend wordt in Boulevard Ossendrecht deze viering voortgezet tot in de kleine uurtjes.

Dus wilt u weten wie de Prins en Nar zijn in 2018 of heeft u gewoon zin in een feestje? Trek dan uw carnavalskostuum weer aan en kom op 11-11 naar Boulevard Ossendrecht!

Meer berichten