Afbeelding

Overzicht amateurvoetbal

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Onze amateurvoetballers zijn alweer een wedstrijd of zes onderweg, de hoofdklasse zelfs al langer. Hoog tijd om de resultaten even op een rijtje te zetten.

RKSV Halsteren

Hoofdklasser RKSV Halsteren heeft de ambitie om te promoveren. Met een plaats in de subtop is daar nog van alles mogelijk. De geel-zwarten hebben wel problemen met 'het maken van het spel'. In thuiswedstrijden wil de tegenstander zich nogal eens ingraven en RKSV Halsteren weet dan de oplossing niet te vinden.

Dosko

In de eerste klasse zijn de prestaties van Dosko wisselend. Soms lijkt het heilige vuur verdwenen en de volgende wedstrijd knalt iedereen er weer bovenop. Een periodetitel moet voor Dosko tot de mogelijkheden behoren.

MOC'17

MOC'17 presteert in de tweede klasse onder de maat. Er moet nog een hele slag geleverd worden om uit de degradatiezone weg te komen. Met al die goede jeugd moet MOC in de tweede klasse toch eigenlijk bovenin mee kunnen doen.

FC Bergen

In de derde klasse lijkt FC Bergen op een rechtstreekse degradatie af te stevenen. Waarschijnlijk kan de routine nog niet gemist worden.

Lepelstraatse Boys

In de vijfde klasse bivakkeert Lepelstraatse Boys in de subtop. Een periodetitel moet tot de mogelijkheden behoren.

Zaterdagvoetbal

In de zaterdag derde klasse is VVC'68 geheel onnodig slecht begonnen. De eerste drie wedstrijden werden gelijkgespeeld. Die 3 punten hadden er gewoon 6 moeten zijn. Het zou een schande zijn als VVC met deze selectie in degradatienood zou komen.

VV Vrederust heeft onder leiding van de nieuwe trainer Erik van de Watering het linkerrijtje nog niet kunnen vinden.

FC Bergen, Dosko en RKSV Halsteren hebben ook zaterdagelftallen die in de vierde klasse zaterdag spelen. Dosko en FC Bergen draaien in die kelder van het amateurvoetbal lekker mee. RKSV Halsteren heeft daar ambities. Vriend en vijand verwachtte dat Halsteren door die vierde klasse heen zou wandelen. Toch werden er al punten verspeeld en blijken er meerdere kandidaten te zijn voor de titel.