Bedrijvengids

Boerderijwinkel Den Hof

BOERDERIJ DEN HOF (zorg en boerderijwinkel)
Wij zijn Peter en Mieke Oerlemans en samen met onze drie dochters wonen we op een heerlijke boerderij aan de rand van Bergen op Zoom.

In 2001 zijn wij begonnen met de opstart van de boerderijwinkel. Dit begon met de verkoop van een paar eieren en een kistje appels, maar is inmiddels uitgebreid naar streekproducten, groentes, fruit en vlees van onze eigen koeien.
Na veel vragen zijn wij ook kinderfeestjes gaan doen met diverse thema's. Er worden vooral buiten activiteiten georganiseerd. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding van onze medewerkers.

We hebben gemiddeld 70 melkkoeien en 40 stuks jongvee. We hebben ook enkele vleeskoeien (Belgisch witblauwe) die in de zomer te bewonderen zijn in het aangrenzend natuurgebied Fort de Roovere.

Wij wonen in een prachtige omgeving, midden in het bos. We willen graag mensen mee laten genieten van de rust en het uitzicht waar wij iedere dag weer mee mogen ontwaken. Met dit doel is onze winkel open, daarnaast hebben we ook een rustgevend terras aangelegd. Hier kunnen bezoekers een ambachtelijk sapje of koffie/thee nuttigen.


WINKEL
In onze winkel vind u streekproducten en verse groente uit eigen tuin.

Zeekraal tot eind augustus
Aardbeien
Heerlijke (snoep)tomaatjes

Uit eigen hof:
Sperzieboon-boterboon en paarseboon
Framboos


ZORGBOERDERIJ DEN HOF
Onze zorgboerderij is begonnen omdat we onze rustgevende omgeving en warme familiebedrijf graag willen delen met mensen die daar in hun eigen omgeving iets in tekort komen.

Tot eind 2014 hebben we als Zorgboerderij gewerkt met mensen met een verslavingsprobleem (in samenwerking met Novafarm). Nu bieden we onze dagbesteding ook aan voor mensen uit andere doelgroepen; hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan arbeidsre-integratie, mensen met burn-out klachten etcetera.

Sinds januari 2015 zijn we als Zorgboerderij zelfstandig gegaan onder de naam Zorgboerderij Den Hof, Novafarm bllijft echter wel een deel van ons uitmaken.

We hebben als streven om mensen weer meer in contact te brengen met hun eigen krachten, grenzen te leren herkennen, erkennen en verleggen. Dit kan door te werken met en voor de dieren, de moestuin en de landerijen, het koffieterras en onze boerderijwinkel.

De betrokkenheid en familiale sfeer draagt enorm bij aan de veilige omgeving die we proberen te zijn als Zorgboerderij zodat ieder aan zijn doelen kan werken en zijn of haar traject bij ons tot een succes kan maken.

Het gemakkelijkst en leukst is het natuurlijk om je persoonlijk hier van alles over te vertellen en te laten zien, dus bel ons of kom een keer langs.

Graag hopen we je een keer te mogen verwelkomen op onze Zorgboerderij.


DOELGROEP
Voor wie zijn we er

* Ex-verslaafden
* Mensen met een burn-out
* Mensen met een psychische problematiek
* Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
* Arbeidstraining
* Mensen met een verstoord dag- nachtritme en/of eetgewoontes

Sinds januari 2016 kun je bij ons ook terecht voor vraaggerichte 1 op 1 begeleiding. Graag vertellen we je hier in een persoonlijk gesprek meer over. Begeleiding kan op allerlei vlakken zijn; denk aan het opnieuw inrichten van je leven na bijvoorbeeld een opname, ondersteuning bij het koken van een maaltijd of het schoonhouden van je huis, sociale vaardigheden oefenen, uitzoeken waar je interesses en je krachten liggen. In overleg is er heel veel mogelijk.

Tevens bieden we op de Zorgboerderij een "eetkamerproject" aan en een wandelcoach.

 

TERRAS
Wilt u een heerlijk kopje koffie of lekker even rustig genieten van een kopje thee of wat fris dan kunt u ook plaatsnemen op ons terras. Mocht het een keer wat minder weer zijn kunt u natuurlijk ook binnen rustig van uw koffie genieten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Contactgegevens

Boerderijwinkel Den Hof

Buitenlust 1

4661AL Halsteren

Tel 0164235962

Winkel & Terras
Maandag Gesloten
Dinsdag t/m Zaterdag 9.00 t/m 19.30
Zondag 12.00 t/m 17.30

Zorg
Maandag t/m Vrijdag 9.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag en Zondag Gesloten


Melkvee Bedrijf
Rondleidingen op afspraak via winkel
Kinderfeestjes
Op afspraak via winkel