Bedrijvengids

Café-Zaal Tivoli

Uitbaters Diana en René Rens van café-zaal Tivoli in Halsteren:

"HET VOELT HIER ALS ÉÉN GROTE FAMILIE"

HALSTEREN – Naar volle tevredenheid draaien Diana en René Rens nu zes en een half jaar café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat 84 in Halsteren. Sinds ze de zaak in het dorpscentrum begonnen is deze uitgegroeid tot een gezellige horecagelegenheid. Het aantal verenigingen is inmiddels flink toegenomen. Alle dagen zijn er wel een of meerdere bijeenkomsten in club- of verenigingsverband.

Thuishaven

Met de komst van kruisboogvereniging Excelsior is een prachtige schietaccommodatie gerealiseerd op het ruime buitenterrein achter de zaak. Andere traditionele vereniging die in Tivoli een nieuw onderkomen heeft gevonden is De Vogelvrienden. Diana Rens vertelt: "Beide zijn geen alledaagse verenigingen en we zijn trots dat ze bij ons hun thuishaven hebben gevonden. Aan de schietbanen is bijna een jaar gewerkt en het resultaat is echt een aanwinst voor de zaak. Het voorheen braakliggend terrein wordt nu prima benut en onderhouden. Wat de vogeltjesvereniging betreft, dat is zó leuk. We hebben intussen één keer een grote tentoonstelling gehad van donderdag tot en met zondag. Als je dan 's ochtends wakker wordt, hoor je de vogeltjes vrolijk fluiten. Als de vogelexpo afgelopen is mis je dit echt."

Muziek

Diverse malen in de week klinken er allerlei andere tonen vanuit de ruime zaal van Tivoli. "Op maandag repeteert de drumafdeling van Sint Cecilia Eensgezindheid, dinsdag het opleidingsorkest en de harmonie zelf en op vrijdag vroeg in de avond krijgen de leerlingen van de drumband les", vertelt Diana, die zelf enthousiast is begonnen met drummen. Ten bate van de harmonie staat er sinds kort bij Tivoli een container waarin iedereen oud frietvet en olie kan inleveren. René, die overdag als stagebegeleider werkt voor het ROC, heeft zijn oude passie kruisboogschieten weer opgepakt bij Excelsior. Deze vereniging is traditiegetrouw op zondagochtend actief. Dat geldt ook voor De Vogelvrienden die verder elke maand wel een leden- en bestuursvergadering houdt. De meeste feesten vallen op zaterdagavond dus verenigingen krijgen zelden te horen dat de zaal bezet is.

Gezellig

Ook voor bingo's, repetities van dweilbands 't Kliekske en 't Wor wa, kaarten, darten en biljarten is café Tivoli hét adres. Op maandagmiddag oefent er ook nog een seniorenorkest, een gezelschap van de muziekschool dat schuifinstrumenten bespeelt. Diana: "Die noemen we onze 'deurschuivertjes'." Eén keer per jaar, een week voor carnaval, is er bij Tivoli een feestavond van 'teerclub' de Vriendenkring. "Hier maken we altijd een gezellige avond van met muziek en hapjes. Verder wordt er enkele malen een quiz georganiseerd, in de zomer de Tourquiz als afsluiting van het plaatselijke Tourspel en eind oktober/begin november de Tivoliquiz. Ook houden we wel eens een karaokeavond met medewerking van zanger/dj Luc Damen. Voeg daarbij een leuke klantenkring en we maken er één grote, gezellige familie van", aldus Diana Rens. Voor een sfeervolle aankleding van de zaal en smakelijke schotels kan ze altijd een beroep doen op het duo Jan en Toon.

Aanschuiven

Op woensdag is café-zaal Tivoli eigenlijk gesloten maar als zich iets aandient doen de enthousiaste kasteleins de deur graag open. Woensdagavond is de zaak sowieso vanaf 18.00 uur geopend. Een 'geweldige Brassband' komt dan repeteren. Intussen zijn Diana en René Rens boven de zaak komen wonen en dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. Soms helpt nichtje 'Kimmetje' een handje mee. Rond etenstijd kunnen hongerige klanten zelfs aanschuiven. Diana kan lekker koken en krijgt veel reacties op haar wekelijkse rubriek 'Wat eten we vandaag' in deze krant.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Contactgegevens

Café-Zaal Tivoli

Dorpsstraat 84

4661HR Halsteren

Tel 0164683913

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

11.00 - 22.00 uur
11.00 - 22.00 uur
08.00 - 22.00 uur
11.00 - 22.00 uur
11.00 - 22.00 uur
10.00 - 01.00 uur
10.00 - 22.00 uur