Bedrijvengids

Café-Zaal Tivoli

Rian en André van Vlimmeren zijn de nieuwe uitbaters maar bekende gezichten van café-zaal Tivoli in Halsteren. De wijze waarop ze als nieuwe eigenaars van Tivoli zijn ontvangen voelt voor Rian en André van Vlimmeren als een warm bad.

Café Tivoli heeft nieuwe uitbaters, maar juist daarom blijft alles bij het oude. In Rian van Vlimmeren en haar echtgenoot André vonden Diana en René Rens hun natuurlijke opvolgers. Voor allebei geldt: uit het oog is nooit uit het hart.

Hoewel Rian van Vlimmeren (54) al jaren een vast gezicht is achter de bar van Café Tivoli is het toch even wennen aan het idee dat Tivoli nu háár café is. "Toen Diana vertelde dat ze wilde stoppen en Tivoli wilde verkopen zette me dat natuurlijk aan het denken. Ik werkte toen al acht of negen jaar voor Diana, en zette regelmatig een stapje extra voor haar en Tivoli. André zag het meteen zitten, hij vond het echt iets voor mij om Tivoli over te nemen. Toch is het een hele verantwoordelijkheid, een eigen café runnen. Maar toen ik aan alle verenigingen dacht hakte ik de knoop snel door. Er sluiten al zoveel cafés, en ik wilde onze verenigingen niet in de kou laten staan. Nu is Tivoli al enkele maanden "ons" café, en ik zie en spreek alleen maar blije klanten en verenigingen. Het was de juiste stap om Tivoli over te nemen."

Helpen
De juiste stap dus, en wie de historie van Diana Rens en Rian van Vlimmeren kent weet ook dat Rian de beste opvolger is voor Diana. "Diana en ik kennen elkaar al sinds onze jeugd", zegt Rian, "zij groeide op in de Esdoornstraat in Bergen op Zoom, ik in de Vlierstraat. We speelden veel samen, en gingen naar dezelfde school. We verloren elkaar een tijdje uit het oog, maar later werden we buren in de Parallelweg. Toen ik verhuisde verloren we elkaar weer uit het oog, maar toen ik ontdekte dat Diana een café had in Halsteren heb ik haar gebeld, en was het weer net als vroeger. Ik werkte als taxichauffeur, maar het duurde niet lang voor ik Diana ging helpen en bij Tivoli aan de slag ging. Ik voelde me er thuis."

Wederzijds
Ondertussen voelt de wijze waarop ze als nieuwe eigenaars van Tivoli zijn ontvangen voor Rian en André als een warm bad: "Klanten zijn superblij dat wij Tivoli hebben overgenomen", zeggen ze, "we zijn bekende gezichten, waarbij ze zich thuis voelen, en dat is helemaal wederzijds."
André blijft fulltime werken als taxichauffeur, maar helpt Rian waar en wanneer hij kan. "Ik moet hem het vak nog een beetje leren", lacht Rian, die zelf ook nog moet wennen aan het voeren van de administratie en alles wat erbij komt kijken.

"Ik laat alles de komende tijd op me afkomen, en als het nodig is kan ik terugvallen op Diana. Als ik haar mail reageert ze meteen, 'dat moet je zo doen, vrouwke', zegt ze dan. René blijft hier biljarten, en als hij speelt komt Diana mee. Deze keer verliezen we elkaar niet uit het oog. Misschien dat ik het café in de toekomst een ander kleurtje geef, en misschien dat er wat moet veranderen in de schema's van de verenigingen omdat er zoveel aanmeldingen zijn, maar voorlopig blijft alles bij het oude. Want zo is Tivoli op z'n best."

Contactgegevens

Café-Zaal Tivoli

Dorpsstraat 84

4661HR Halsteren

Tel 0164683913

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

11.00 - 22.00 uur
11.00 - 22.00 uur
08.00 - 22.00 uur
11.00 - 22.00 uur
11.00 - 22.00 uur
10.00 - 01.00 uur
10.00 - 22.00 uur