Bedrijvengids

Steenspil Halsteren

Steenspil is een overzichtelijke vmbo-school in Halsteren die alle leerwegen (basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en de mavo+ / theoretische leerweg) aanbiedt. De school is klein genoeg om alle leerlingen te kennen en te weten wat hen bezig houdt. En groot genoeg om een brede variëteit aan vakken, studierichtingen en omgevingsgerichte activiteiten aan te bieden. We zijn optimistisch en gaan liever uit van mogelijkheden dan van moeilijkheden. Hier draait het om de leerling. De school vindt het belangrijk dat zij zich gezien voelen.

Levensechte projecten
Steenspil beschikt over 12 richtingen die leerlingen kunnen kiezen vanaf leerjaar 3, de leerroutes. Deze zijn samen met het bedrijfsleven en het mbo vormgegeven. Bij alle leerroutes werken de leerlingen in projecten samen met een echte opdrachtgever, waarbij zij in groepsverband een product ontwikkelen. Dit stimuleert niet alleen hun eigen vaardigheden zoals samenwerken en creatief denkvermogen, maar levert ook een directe bijdrage aan de samenleving. Steenspil timmert hard aan de weg om nog meer soortgelijke projecten met organisaties aan te gaan.

Themaklassen
Eerste- en tweedeklassers kunnen op Steenspil een deel van hun onderwijsprogramma zelf invullen. Zij kiezen dan voor één van de themaklassen: Sportklas, Cultuurklas, Eco & Wildlifeklas, Techklas en de Paardenklas. De themaklassen zijn een leuke en leerzame aanvulling op de reguliere lessen.

Virtual Reality en Augmented Reality
Op Steenspil kun je zien en ervaren hoe de wereld in elkaar zit, zonder de school uit te gaan. Virtual Reality en Augmented Reality maken het mogelijk om onze planeet in alle facetten in het klaslokaal te brengen. Zo maken de leerlingen actief en aanstekelijk kennis met het verleden, heden en de toekomst.

Contactgegevens

Steenspil Halsteren

Steenspil 46

4661TZ Halsteren

Tel 0164 68 21 61