Vivoo in het nieuw

Vivoo laat zwaarbevochten buit ontsnappen

Algemeen

HUIJBERGEN – Wie Vivoo zegt noemt in één adem de naam van het garagebedrijf Loos. Ruim vier decennia verbinden de overburen hun naam aan de voetbalvereniging. Nagenoeg onafgebroken fungeert de hoofdmacht het visitekaartje voor het familiebedrijf. Ook in de nabije seizoenen is de samenwerking een zekerheid. Voorafgaand aan Vivoo-NVS showde de selectie haar nieuwe wedstrijdoutfit. Peter en Betty-Ann Loos zagen dat het goed was!

De competitie komt in de fase waarin de beslissingen gaan vallen. Ook in de Vijfde Klasse A is met name voor de Hoogerheidese en Huijbergse voetballiefhebbers de strijd om de nacompetitieplaatsen enorm interessant. Kampioen Achtmaal weet zich inmiddels verzekerd van een rentree op een hoger niveau. In het kielzog vechten NVS, METO als ook Vivoo om een positie in de nastoot. Vorig seizoen misten de Huijbergenaren het ticket op een haar na. Onder leiding van Ronald Broos lijkt het nu wel te lukken. “We liggen op koers, we moeten echter wel blijven presteren en punten pakken. Het ziet er naar uit dat we alle drie voor een plaats in de Vierde klasse mogen gaan voetballen. Het scheelt echter wel of je tweede, derde of vierde wordt. Als vierde moet je nog een extra tussenronde spelen en is dus de route langer en dus ook lastiger.”

Op zondag 7 april kon Vivoo in een rechtstreeks duel haar concurrent NVS een gevoelige tik uitdelen. De eerste klap kwam echter op conto van de bezoekers. Na exact 45 seconden liet Sieb Veldkamp zich aftroeven en de 0-1 achterstand was daar. Een dikke vijf minuten later zag de Huijbergse verdediging er opnieuw beroerd uit en diende goalie Robert Samek andermaal te vissen.

Vivoo zwalkte en had enig fortuin toen scheidsrechter De Korte een handsbal tot penalty promoveerde, waardoor Bouke de Waal in de elfde minuut de aansluitingstreffer kon binnenschieten. Tot rust probeerde NVS haar voorsprong verder uit te breiden, Vivoo kwam niet verder dan een gemiste kans voor Dimitri Ceuppens.

In de rust hield coach Ronald Broos zijn team een spiegel voor en vroeg om meer druk naar voor, meer strijd en besef waar het in deze wedstrijd om ging. Vivoo kwam getergd uit de kleedkamer en kwam via een scrimmagegoal van Bouke de Waal in de 51e minuut al langszij. NVS was het spoor volledig bijster en wist zich geen raad met de Huijbergse druk. Sieb Veldkamp maakte na een uur spelen zijn foutje uit de eerste helft goed en tekende voor de 3-2. Vivoo rook bloed en drukte door. Een steekpass van Jeroen van Gastel bracht Dimitri Ceuppens in stelling, 4-2.

Het venijn zat hem echter in de staart. In de 88e minuut verliet Jeroen van Gastel geblesseerd het veld waardoor de grip op de wedstrijd verloren ging. NVS profiteerde en verzilverde in de 93e en 98e minuut twee corners. Eindstand 4-4. Dure punten? Volgende maand weten ze in Huijbergen meer!

Bouke de Waal legt aan voor 1-2