Huijbergs sportveld onder constructie
Huijbergs sportveld onder constructie

Aanvang Huijbergse metamorfose

Algemeen

HUIJBERGEN – De aanloop naar de realisatie van het nieuwe onderkomen van Vivoo gaat met horten en stoten. Onlangs presenteerde club en gemeente opnieuw de plannen. Een compromis waar omwonenden mee kunnen leven en de voetbalvereniging de toekomst met vertrouwen tegemoet kan treden. Om toch geen nieuwe leeuwen en beren op de weg te vinden trok men nog net voor aanvang van het broedseizoen met de kettingzaag vol door. Een kleine honderd bomen werden bedankt voor hun jarenlange aanwezigheid.

Als alles volgens planning blijft lopen dan wordt er in juni gestart met de aanleg van twee kunstgrasvelden. Een groot competitieveld voor de senioren plus een trainingsveld waarop ook de jeugdteams hun wedstrijden kunnen spelen. De bouw van een nieuwe kantine, kleedkamers en bestuurskamer volgt in een iets later stadium.

Tot die tijd werken de blauwwitte teams hun verplichtingen ‘gewoon’ op het slechte veld aan de Veenbes af. Zo ook de hoofdmacht afgelopen zondag tegen Koewacht. De ploeg van sinds kort speler/trainer Ronald Broos is aan een opmerkelijke opmars in de Vijfde Klasse A bezig. Hoewel Achtmaal onbedreigd op de titel afstevent daar heeft de Huijbergse formatie inmiddels naast METO beslag op een gedeelde derde plaats weten te leggen. Volgende week zondag wacht een cruciaal duel met nummer twee NVS.

Tegen Koewacht beloonde Vivoo het goede spel niet. De Zeeuws-Vlaamse doelman redde twee keer na riante mogelijkheden voor aanvaller Dimitri Ceuppens. Vivoo speelde aanvallend, Koewacht hanteerde voornamelijk de lange bal. In de 75e minuut viel de beslissing dan toch in Huijbergs voordeel uit. Invaller Kaylan Timmermans bediende Dimitri Ceuppens op maat. Vivoo bleef voor de negende opeenvolgende wedstrijd ongeslagen!