Afbeelding

Salade met witte asperges

Algemeen

Benodigdheden

500 gram witte asperges, 100 gram ham in stukjes gesneden, 200 gram voorgesneden ijsbergsla, 250 gram trostomaten in partjes gesneden, 200 gram radijs in partjes gesneden, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel Griekse yoghurt,
1 theelepel knoflookpoeder, 2 theelepels gedroogde peterselie,
wat peper en zout.

Bereidingswijze

Snijd 1,5 cm van de kontjes van de asperges en schil de asperges, snijd ze
daarna in 4 of 5 stukjes. Kook ze beetgaar, ongeveer 8 minuten afhankelijk van de dikte van de asperges, spoel ze daarna goed na met koud water en dep ze droog. Meng in een grote schaal de ijsbergsla met de tomaatjes, radijsjes,
yoghurt, mayonaise, peper en zout, knoflookpoeder en gedroogde peterselie en de ham goed door elkaar en schep daarna voorzichtig de stukjes asperges
erdoorheen. Heerlijk met gebakken krieltjes of frietjes.

Eet smakelijk!

Diana Rens