De zoon (links) van Frans Nefs (rechts) kreeg het eerste jaarboek 'Alles is BLADVULLING'.
De zoon (links) van Frans Nefs (rechts) kreeg het eerste jaarboek 'Alles is BLADVULLING'. Foto: Peter Verdult, Beethovenstraat, Halsteren, T 0164-684926

‘Een feest van herkenning’

Algemeen

HALSTEREN -  In een bomvolle Hof van Ram, de thuishaven van Heemkundekring Halchterth, werd donderdagavond 21 maart het 35e jaarboek gepresenteerd. Het boek “Alles is BLADVULLING” is geschreven en samengesteld door Frans Nefs, in samenwerking met de werkgroep redactie van de heemkundekring.

Pouw Jongbloed heeft het boek nagekeken op spel- en tekstfouten. Voorzitter Anton van Oost heette eenieder van harte welkom en speciaal Frans Nefs en zijn familie. Hij gaf daarna het woord aan Frans Nefs die uiteenzette wat er allemaal bij komt kijken om zo’n boek gemaakt te krijgen. Frans wilde dat het eerste boek aan zijn zoon werd uitgereikt omdat deze er min of meer voor verantwoordelijk was dat het boek is gemaakt. Zo geschiedde. Anton van Oost reikte het eerste boek uit aan de zoon van Frans.
Daarna volgde een soort plaatjesquiz die Frans in elkaar had gezet. Je hoorde links en rechts de hersens kraken om de oplossing te vinden. De winnaar van deze quiz was Adrie Jonkers die, voor zover dat niet bekend is, de schrijver van de wekelijkse rubriek De Bezemwagen is in De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant.

De avond werd na de pauze voortgezet met een trio bestaande uit een accordeoniste, Frans Nefs en Ko Nefs. Er werden diverse leuke en gezellige Halsterse liedjes gezongen in het Halsterse dialect. De liedjes bleken goed in de smaak te vallen. Vooral bij de uitsmijter ‘Altere, ik hou van jou’ zong iedereen in de zaal uit volle borst mee. Kortom: een leuke maar vooral ook gezellige boekpresentatie. 

Gezelligheid troef bij de presentatie van het jaarboek.