Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Jaarvergadering bij de Heemkundekring

Algemeen

HALSTEREN - Heemkundekring Halchterth houdt op donderdag 25 april de jaarlijkse algemene ledenvergadering. 

De bijeenkomst in heemhuis Hof van Ram, de Beeklaan 29a, begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. 

De heemkundekring zoeken nog mensen voor de herdenking in november van het neergestorte vliegtuig in de Heenweg in Lepelstraat. Er zijn vrijwilligers nodig die willen helpen in het heemhuis om de familie van die piloten te voorzien van een broodje etc. Aanmelden kan bij het bestuur.

Ook worden nog mensen gezocht die de organisatie van de jaarlijkse busreis over willen nemen. De vraag is wel of er voldoende belangstelling voor blijft en de busreis betaalbaar is. 

Vanuit Halchterth is men al een tijd bezig met het project ‘monumenten informatie bordjes’. Een brochure wordt gedrukt en meer informatie de wandeling en de monumenten bordjes opnemen in het programma van monumentendag.

De presentatie over het voormalige zorgcentrum Huize St. Elisabeth, die Janus van der Zande voor de tweede keer verzorgde, was weer een groot succes met een enorme opkomst van ongeveer 80 personen. Er was heel veel personeel bij de lezing aanwezig. Het was eigenlijk te vol in de zaal, de nooduitgang moet vrij blijven. Het bestuur gaat zich hierover beraden voor een volgende keer. Volgend jaar komt er waarschijnlijk een vervolg van deze presentatie, weer op veler verzoek. Janus zoekt hiervoor foto’s van voor 1980 van het St. Elisabeth, ter aanvulling van de presentatie. Contact opnemen kan via janusvanderzande@home.nl of via 0164-685676.