Koningsdag Lepelstraat
Koningsdag Lepelstraat

Programma Koningsdag in Lepelstraat

Algemeen

LEPELSTRAAT – Net als vorig jaar heeft de Oranjevereniging Lepelstraat weer een mooi programma samengesteld voor jong en oud om op 27 april Koningsdag te vieren in het dorp.

Op zaterdag 27 april vieren we landelijk weer de verjaardag van onze Koning en dat doen we met een programma voor jong en oud. In de ochtend verzamelen we om 10.00 uur op het terrein van  ’t Weike, om daar na de opening te vertrekken voor de versierde fietsenoptocht door het dorp. De Zeekralen zorgen voor de muziek en begeleiden de stoet als de tocht om 10.30 uur van start gaat vanaf ’t Weike. De deelnemers aan de versierde fietsentocht maken kans op een van de leuke regionale uitjes. 

Bij terugkeer is er een spellencircuit voor de kinderen met als thema ‘Kermis’. Een volle spelkaart levert ook weer wel een prijsje op. Er is een kraampje waar kinderen zich kunnen laten schminken. Ook zijn er springkussens voor zowel de allerkleinste als de wat grotere kinderen. Ze kunnen zich daar lekker uitleven van 11.00 tot 14.00 uur. In het eetkraampje zijn broodjes verkrijgbaar en voor een drankje kan men terecht bij het Patronaat.

Vanaf het terras van het Patronaat kan onder het genot van een drankje geluisterd worden naar de harmonie Sint Antonius. Zij spelen natuurlijk het Wilhelmus, nadat gezamenlijk een toost is uitgebracht op de Koning, en een greep uit hun brede repertoire.

Maar er valt nog meer te beleven. Op het voorterrein van het Patronaat staan verschillende kramen. Het aanbod bestaat uit een keur aan streekproducten, kleding en accessoires. Daarnaast zijn er op de vrijmarkt ook mensen die leuke spulletjes te koop aanbieden. Mocht u zich daar nog voor aan willen melden, mail dan: oranjevereniging.lepelstraat@outlook.com
Op het kerkplein is weer de plantenmarkt vanaf 10.00 uur.

Voor de ouderen is er een gezellige middag in ‘t Weike met de jaarlijkse biljartwedstrijd vanaf 12.30 uur. De feestelijke Oranjebingo begint om 13.30 uur, ook in ‘t Weike, met wederom een mooi lokaal prijzenpakket. 

Bingo op Koningsdag in 't Weike.