Afbeelding

Brabantse Wal Festival succesvol van start

Algemeen

HOOGERHEIDE - Het Brabantse Wal Festival in Hoogerheide is flitsend van start gegaan! Na enkele dagen van intensieve voorbereidingen door een toegewijd team van vrijwilligers, startte zaterdagmiddag de langverwachte Mega Party, die duurde tot in de kleine uurtjes van 01.00 uur.

Vanaf 15.00 uur betrad DJ Dave als eerste het podium, gevolgd door een sterrenparade met Mike Alderson, René Karst, Outsiders, Bonte Carlo, de Alpenzusjes, Schorre Chef en MC Vals, en Pater Moeskroen. Publieksfavoriet Boer Harm bracht de tent tot een kookpunt, maar ook Deejay Pat B, De Lievelings DJ’s van je zusje, The Sunclub, en La Fuente zorgden voor een onvergetelijke sfeer. “Het is hier altijd gezellig in West-Brabant”, deelde DJ Outsiders, sprekend over de warme ontvangst in de regio.

Ondanks de regenval die het terrein in een modderpoel had veranderd, was dankzij de inzet van de vrijwilligers het festivalterrein verrassend begaanbaar gemaakt. Met houtsnippers, extra rijplaten en stro werd het een comfortabele avond voor iedereen. Naast de hoofdtent bood een nieuwe, grotere buitenbar ruimte aan diverse DJ’s.

Zondag ging het feest verder met de muziekmiddag waar artiesten als Mieke, Ron van Hoof, Stakke en Stieneke, Marco de Hollander, Django Wagner, en het Brabantse Wal Orkest optraden. Op 26 april gevolgd door de Hollandse Avond en de festiviteiten op Koningsdag. Met pendelbussen vanuit omliggende dorpen en steden is het festival beter bereikbaar dan ooit.

De organisatie is optimistisch: “De buitenbar is uitgebreid en de line-up is rijker, wat ons in staat stelt meer bezoekers te verwelkomen.” Afgelopen zaterdag telde het festival al meer dan 3000 bezoekers, een recordaantal dat de populariteit van het evenement onderstreept. Het Brabantse Wal Festival blijft een niet te missen evenement op de culturele kalender van de regio, waar muziek en gezelligheid hand in hand gaan.

Mike Alderson ging als een van de eerste artiesten zaterdagmiddag van start.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding