Feestweek bij Ben van der Heiden zien, zorg en horen vanwege het 40-jarig bestaan.
Feestweek bij Ben van der Heiden zien, zorg en horen vanwege het 40-jarig bestaan.

Feestweek bij Ben van der Heiden

Algemeen

HALSTEREN – Ben van der Heiden zien, zorg en horen bestaat 40 jaar. Natuurlijk wordt die mijlpaal gevierd, maar de blik van Gerrit Atres en zijn team blijft haarscherp gefocust op de toekomst. Met de ervaring van een kleurrijk verleden vol ambitie en ontwikkeling ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Na zijn stage via de optiekopleiding in Rotterdam bleef Gerrit Atres bij Ben van der Heiden in Halsteren werken. De vrijheid in verkoop en advisering en de doorgroeimogelijkheden die hij kreeg bevielen hem uitstekend, net als het 'familiegevoel' in de zaak. Dat was in 1988, toen de 'dorpsoptiek' van Ben van der Heiden al 11 jaar bestond. Van der Heiden begon zijn zaak aan de Vogelenzang, maar verhuisde kort daarna naar Dorpsstraat 128. Inmiddels zwaait Gerrit Atres daar de scepter. In 1994 startte Atres een tweede vestiging in Tholen, die hij in 1999 overnam van Van der Heiden. In 2007 nam hij ook de zaak in Halsteren over. Ben van der Heiden en Gerrit Atres werkten zo lang en goed samen dat ze haast familie van elkaar werden. Een betere kandidaat om het familiegevoel van het bedrijf voort te zetten dan Gerrit Atres was dus niet denkbaar.

Met een glimlach denkt hij terug aan vroeger. "Toen werkten we nog met een kaartenbak waarin iedere klant zijn eigen kaart had, de afspraken stonden in een grote agenda die met Tipp-Ex werd bijgewerkt", zegt hij. Ook toen al was Ben van der Heiden vooruitstrevend. "We hadden toen al de meest modische brillen van bekende merken als Silhouette en Cazal. Mode is voor ons nog steeds heel belangrijk. Wij proberen onze klanten te helpen bij het vinden van de bril die het beste past bij hun persoonlijkheid en uitstraling. We helpen niet alleen bij het verkrijgen van het beste zicht, maar geven ook het zelfvertrouwen van onze klanten een boost door te laten zien dat een bril écht iets toevoegt aan het uiterlijk."

Vooruitstrevend is Ben van der Heiden inmiddels ook op 'zorg'. "Voor kleine, niet-medische oogproblemen kunnen wij een snelle en deskundige oplossing bieden. We kunnen ook een netvliescontrole uitvoeren waarmee we problemen in een vroeg stadium kunnen signaleren", zegt Atres, "waar nodig sturen we mensen door naar de oogarts. Bij ons betekent 'zorg' ook dat we steeds beter in staat zijn om het zicht van mensen te perfectioneren. Lees- en daardoor ook taalproblemen kunnen bijvoorbeeld ontstaan doordat de ogen niet helemaal goed samenwerken waardoor je niet perfect kunt focussen. Zulke problemen kunnen we nauwkeurig in kaart brengen en oplossen. Er is veel te winnen, en we vertellen graag de mogelijkheden!"

In 2010 ging Ben van der Heiden zich ook toeleggen op 'horen'. In Tholen werd vorig jaar een hypermoderne audiocabine geopend waar zeer accurate gehoortests kunnen worden afgenomen. Atres hoopt "horen" ook in Halsteren nóg zichtbaarder te kunnen maken. "Maar", zegt hij, "het belangrijkste is nog altijd het persoonlijke. Wij staan al 40 jaar dichtbij onze klanten. Er is veel veranderd, maar dát verandert niet. Ook niet in de toekomst."

Ter gelegenheid van het jubileum verspreidt Ben van der Heiden zien, zorg en horen een gratis glossy magazine. Van 12 tot en met 17 juni is het de feestweek met diverse acties en kortingen. In de winkel krijgen klanten een voucher, waarmee ze een ballonvaart kunnen winnen en op zaterdag 17 juni wordt de feestweek afgesloten met de Vroege-Vogelactie. "Hoe vroeger je komt, hoe meer voordeel", lacht Atres. Meer informatie op www.benvdheiden.nl.

Afbeelding