Afbeelding

"Iedereen is welkom voor een gratis eitje"

Algemeen

HOOGERHEIDE-WOENSDRECHT - Met bovenstaande tekst op het spandoek gaat een groep enthousiaste omwonenden maandag 5 juni in de vroege ochtend op tweede pinksterdag de Roparunners verwelkomen in Hoogerheide. Alle inwoners van Woensdrecht en Hoogerheide zijn van harte welkom om de deelnemers ter hoogte van Tasty World mee te komen aanmoedigen onder het genot van een kopje koffie en een gratis ontbijtje met een eitje.

Al enkele jaren organiseert een groep omwonenden op deze locatie een hartverwarmend onthaal. Graag willen de initiatiefnemers hier meer inwoners van Hoogerheide en Woensdrecht bij betrekken. Net als de lopers voor de Roparun krijgt iedereen een ontbijtje aangeboden. Ter hoogte van Tasty World staat de container weer klaar waar Jacqueline en Ingrid enthousiast aan de slag gaan om een heerlijk ontbijtje te maken voor alle deelnemers. Sinds enkele jaren is het initiatief opgepakt om de lopers een hart onder de riem te steken met een welverdiend ontbijt.

Willem Oerlemans legt uit: "Dit alles wordt mogelijk gemaakt door sponsoring, gulle bijdragen van de gasten langs de route en inzet van vrijwilligers. Alles wat we weggeven wordt bijeen gesprokkeld zonder kosten te maken. Eieren, volop Brabantse Wal achterham, brood, koeken, gebak, koffie en frisdrank. Kortom: alles wordt gesponsord voor het goede doel. Dit jaar willen we naar de duizend gebakken eieren!"

Ook de aankleding in boerensfeer zal niet ontbreken. Rien Janssen vult aan: "Het belooft een complete beestenboel te worden, met kippen, varkens, koeien en zelfs een paar klompen -de grootste klompen van Nederland- zullen er te zien zijn."

"Met de bijdrage van verschillende ondernemers uit de omgeving en de gulle bijdragen van de gasten langs de route maken we samen met de vrijwilligers het feest compleet. We willen ook geld inzamelen voor Corrie van Leerzem en Jesse Crusio, beiden 22 jaar, die de strijd tegen kanker aangaan door aan de Alpe d'Huzes mee te doen. De reden is dat zij een zeer goede vriend (25 jaar) en hun (schoon)moeder (50 jaar) zijn verloren", aldus Rien Janssen. Corrie van Leerzem laat weten: 'Door ons verdriet om te zetten in kracht, hebben wij al een mooi bedrag op weten te halen. Dit bedrag kan hopelijk nóg verder oplopen zodat er meer onderzoek naar kanker kan worden gedaan. Want er is maar één motto voor de bestrijding van kanker: Opgeven is geen optie,'

De enthousiaste initiatiefnemers hopen eenieder maandagochtend bij de Roparundoorkomst in Hoogerheide te ontmoeten.

Op deze locatie in Hoogerheide wacht Roparunners én inwoners een hartelijke ontvangst met een ontbijt plus eitje.
Afbeelding