Afbeelding

Werknemers van De Leeuw op oude foto

Algemeen

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - Op onderstaande oude foto met werklieden ontving Janus van der Zande diverse reacties.

Frans Nefs mailde me: ”Het is niet zo’n scherpe foto bij de schouw van de Leeuw op Vogelenzang. De enige die ik herken is de rechtse persoon: Janus van der Wegen, de technische man van De Leeuw. Samen met een broer van kapelaan Mol (dat was een technisch ingenieur) heeft hij zelf een ijzersmeltoven gebouwd, naar ik meen om zelf roosterbaren te kunnen gieten.

Ook Ann Nefs reageerde per mail en bevestigde dat de rechtse persoon inderdaad Janus van der Weegen is. Ze had dit vernomen van wijlen Geert van Oevelen. Bovenaan de foto is haar opa Janus Aarden. Ann Nefs hoopt dat Janus veel respons krijgt op deze foto en is ook erg benieuwd naar de namen van de overige werknemers van De Leeuw.

Alle mensen die al gereageerd hebben, hartelijk dank.

Heemkundekring Halchterth zoekt nog altijd naar oude foto’s. ‘Wij kopiëren ze graag. U hoeft uw foto niet af te staan. In het bijzonder zoeken wij naar foto’s over of van voor de watersnoodramp.’

Herkent u de mensen (uit Lepelstraat) op de foto van de maand? Zo ja, dan kunt u reageren bij Janus van der Zande, Binnenpad 43, 4661 HC Halsteren, telefoon 0164-685676, e-mail: janusvanderzande@home.nl of bij heemkundekring Halchterth.

Afbeelding