Afbeelding

Pittige kip in cola

Algemeen

Benodigdheden

800 gram kippendijen in stukken snijden, 300 milliliter cola, 3 eetlepels
ketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 flinke theelepel mosterd, 1 eetlepel sambal badjak, 1 teentje knoflook geraspt, 1 theelepel paprikapoeder, zout en peper,
2 stengels bosui in ringetjes gesneden, scheut citroensap,
100 gram basterdsuiker, olie.

Bereidingswijze

Verwarm in een steelpan de ketchup, ketjap manis, mosterd, basterd suiker, een scheut citroensap, sambal, paprikapoeder en de geraspte knoflook en voeg een beetje cola toe. Roer alles door elkaar en laat het op een laag vuur staan.
Verwarm in een hapjespan een scheut olie en bak de kippenstukjes goud bruin met wat peper en zout, giet de colasaus erbij en laat alles zo’n 40 tot 60 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt. Vergeet niet te roeren tussendoor. Mocht de saus niet dik genoeg worden voeg dan een maïzena papje toe (meng 1 flinke theelepel maïzena met een scheut koud water en voeg dit beetje bij beetje toe tot je de juiste dikte hebt).
Garneer de bosui op de kip en serveer deze met frietjes of rijst.                        

Eet smakelijk!

Diana Rens