Piet van de Watering
Piet van de Watering

Montmartre sfeer rond heemhuis

Algemeen

HALSTEREN - Op Koningsdag zullen er in en bij heemhuis Hof van Ram aan De Beeklaan 29a moderne schilderijen verkocht worden van Piet van de Watering uit Halsteren.

Piet (foto) had in zijn jeugd al een groot tekentalent. Na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten “Sint Joost” in Breda, afgestudeerd als grafisch ontwerper/publiciteitsvormgever, gaat hij werken als vormgever in het bedrijfsleven. Na een 45-jarige dienstverlening begint hij een eigen reclamebureau. Dit betekent voor Piet meer vrijheid om eigen dingen te gaan doen, schilderen en expressie, in de verbeelding van de mens en zijn kleding te tonen. Zijn schilderstukken zijn impressionistisch, en abstract. De mens, vooral dames, in emoties en toonbaarheid. Maar ook algemene beelden, sfeer, op kleuren en impressionisme of abstract. Portretten in klassiek, modern en popart; enkele natuurschilderijen, bomen en bloemen. De schilderijen, op canvas in acryl, worden op Koningsdag tussen 11.00 en 16.00 uur tegen redelijke prijzen verkocht.

Van 10.00 tot 16.00 uur is er in en om het heemhuis een Kunst- en Boekenmarkt, in de sfeer van Montmartre. Tevens zijn er oude en nieuwe jaarboeken te koop. Ook klinkt er mooie Franse muziek en is er een oranjelekkernij. Gidsen vertellen over Hof van Ram en de collectie.