Zeilen met jonge mantelzorgers
Zeilen met jonge mantelzorgers Foto: BWI

Jonge mantelzorgers beleven leuke zeilmiddag

Algemeen

REGIO - Mantelzorg steunpunten van de Brabantse Wal en de zeeverkenners Karel Doorman uit Bergen op Zoom hebben jonge mantelzorgers een geweldige middag bezorgd. De jonge mantelzorgers werden uitgenodigd om een middagje mee te gaan zeilen.

Lekker genieten van het water, de zon, de wind en leuk gezelschap. Na een wat onwennige start was er al snel een goed contact tussen de verkenners en de jonge mantelzorgers. Uiteindelijk was er zelfs zoveel vertrouwen over en weer dat de jonge mantelzorgers achter het roer mochten zitten en helpen met het aantrekken van de zeilen. Omdat het heerlijk weer was, is er ook door menig deelnemer gekozen om overboord te springen voor een verkoelende duik. Er werd een spel gespeeld waarbij het de bedoeling was om zoveel mogelijk vlaggetjes van andere vletten te bemachtigen, hier werd fanatiek aan meegedaan. Tussen al deze waterpret door was er tijd om te genieten van lekkers wat werd uitgedeeld. Aan het einde van de middag werden de vletten gezamenlijk afgetuigd en werden de materialen opgeruimd.

Wat een geweldige dag. Even los van zorgen en toestanden thuis. Een moment speciaal voor jezelf hebben en dat ontbreekt er nog wel eens aan als je mantelzorger bent. Ben jij ook een jonge mantelzorger of ken je iemand die dat is, dan kun je je laten registreren bij het mantelzorg steunpunt bij jou in de gemeente. Wanneer je geregistreerd bent krijg je ook uitnodigingen voor dit soort ontspannende activiteiten. Je bent van harte welkom.

Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht: telefoon 0164-672049, e-mail: l.winkel@bwiwoensdrecht.nl

Mantelzorg Bergen op Zoom, telefoon: 0164-299491, e-mail: info@mantelzorgboz.nl

Steunpunt Mantelzorg Steenbergen, telefoon: 0167-750850